SAĞANAK YAĞIŞ YİNE İÇMELER VE ASPARAN'DA ETKİLİ OLDU

SAĞANAK YAĞIŞ YİNE İÇMELER VE ASPARAN'DA ETKİLİ OLDU

Sabaha karşı şiddetini arttıran sağanak yağış Marmaris'te etkili oldu.

Marmaris'te iki gündür devam eden sağanak yağmurlar kısa süreli aksamalara sebep oldu.

Özellikle İçmeler Mahallesi ve Asparan mevkiinde etkisini gösteren yağışlarda bazı vatandaşlar kendi imkanları dahilinde yollara düşen kaya parçalarını temizledi.

İçmeler mahallesinde yaşayan çevre gönüllüsü Ali Demirtaş '' Belediye ve Orman İşletme yetkilileri ellerinden gelen teknik müdaheleleri yapıyorlar ancak benim fikrim şudur. Dağdan inen yağmur sularının önüne toprak engeller koyarak, suyun inişi hem azaltılır hem de yavaşlatılır. Bahar gelince de toprak yitirilen yerler doldurulur ve yoldan yukarı 10-15 sıra zakkum, erguvan, hayıt, akasya türü ağaçlar dikilir. Gerekirse yaz boyunca, büyükşehir itfaiyesi sulama yapar. Önümüzdeki yıllarda da sel gelme olasılığı ortadan kalkar '' şeklinde görüşünü belirtti.

İçmeler mahallesinde yaşayan bir diğer çevre gönüllüsü Dursun Bayri '' yetkililer gelene kadar kaza olmasın diye elimde kürekle kayaları temizledim. Allah korusun dağdan toprak direkt yola iniyor '' dedi.

Belediye ve emniyet birimleri olası durumlara karşı her türlü tedbirleri aldıklarını, anında müdahele etmek için ekiplerin sahada olduğunu, şimdilik bir kaç evin bahçesini su basması dışında bir sorun belirtilmediği şeklinde bilgi verdiler.

Kırsal mahalle muhtarları ile yaptığımız görüşmeler sonucunda mahallerinde henüz olumsuz bir durum yaşanmadığını belirttiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.