RUS MİLYARDERİN YATI 53 GÜNDÜR MARMARİS AÇIKLARINDA

RUS MİLYARDERİN YATI 53 GÜNDÜR MARMARİS AÇIKLARINDA

MARMARİS’te, Avrupa’nın yaptırımlarından etkilenen Rus oligarkları listesinde yer almayan eski KGB ajanı rivayet edilen milyarder Vladimir Strzhalkovski’nin “Ragnar” adlı lüks yatı 53 gündür körfez açıklarında demirli.

Rusya Devlet Başkanı Putin’e yakın isimlerden olan ve hakkında eski KGB Ajanı olduğu rivayetleri bulunan milyarder Vladimir Strzhalkovski’nin “Ragnar” adlı lüks yat, 2 Mayıs tarihinde Marmaris İlçesi’ndeki körfez açıklarına geldi. Bir süre açıkta bekleyen ultra lüks yat, 5 Mayıs günü Marmaris Liman İşletme Anonim Şirketi’nin işlettiği gümrüklü limana demir attı. Yaklaşık 2 milyonluk liralık akaryakıt ve gıda- çeşitli erzak ikmali yapan “Ragnar” demir alarak gözlerden kayboldu. İki gün sonra Marmaris İlçe Körfezi açıklarına demir attı. 53 gündür Marmaris Körfezi’nde bulunan “Ragnar” içinde milyarder işadamının akrabaları ve misafirlerinin sık aralıklarla gelip gittiği öğrenildi. Mürettebatın ise günlük temizlik yaptığı, güverteye pek çıkmadıkları görüldü. Mürettebatların tüm ihtiyaçlarını Yat Limanı’na gönderilen Zodyak bot ile aldığı öğrenildi.

SAVAŞ VE LÜKS MAKİNESİ

İskandilav’ya da “Danışman ve Vikinglerde “Ordu-savaşçı” anlamına gelen “Ragnar” adlı yat, eksperlerin bugünkü fiyatlandırmasıyla 97 milyon dolar civarında. Yaklaşık 70 metre uzunluğunda ki yatta her türlü lükse sahip zırhlı 6 ultra kabin bulunuyor. Gelen misafirlere göre 12 ile 18 arasında mürettebat barındıran yatın gövdesi buz kırma özelliğine sahip. Helikopter pisti, lüks 6 kabinde sağlık havuzu, vücut ısısına göre kendini ayarlayabilen klimalı spor salonu, mini sinema ve 15 kişiyi aynı anda ağırlayabilen restoran bulunuyor. Sır gibi saklanan 21. yüzyıl savunma ekipmanları ve dijital donanıma sahip “Ragnar”, dünyanın bir noktasından özel yazılımlı cihaz ile içinde kaptan olmadan yol alabiliyor. 21 Mart tarihinde Kuzey Norveç’de içinde milyarder işadamının bulunduğu “Ragnar”, yakıt alamadığı için uzunca süre demirli kaldı. Rusya-Ukrayna savaşı sonrası ABd, İngiltere ve birçok Avrupa ülkesi milyarder Rus işadamlarına ambargo koymuştu. Mal varlıkları el konulurken eski KGB ajanı olduğu iddiaları ortaya atılan Vladimir Strzhalkovsky'ye ait hiçbir mülk, para ile taşınmaza el konulmadı. Ülkeler, milyarderi Rus oligarkları ile aynı sıralamaya almadı.

20220628-140314.jpg20220628-140335.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.