RUS İŞADAMI ABROMOVİÇ’İN İKİNCİ YATI “M/Y ECLİPSE” MARMARİS’TE

RUS İŞADAMI ABROMOVİÇ’İN İKİNCİ YATI “M/Y ECLİPSE” MARMARİS’TE

Dünyaca ünlü Rus İşadamı Roman Abromoviç’in 170 metre uzunluğundaki ikinci yatı M/Y Eclipse, Marmaris’te gümrüklü limana demir attı. Yatta sadece çok az sayıda personel olduğu ve Rus işadamının bulunmadığı öğrenildi.

Savaş nedeniyle ABD ve Avrupa ülkeleri, dünyaca ünlü Rus zengin işadamlarının gayrimenkullerine el koymaya başlamasıyla birçoğu Türkiye’nin Ege kıyılarına tercih etmeye başladı. Lüks yatlarının el konulmaması için Güney Ege kıyılarını seçen bir isimde Rus İşadamı Roman Abromoviç oldu.

Mart başından itibaren Güney Ege’nin eşsiz turistik şehirlerinde ki koylarda dolaşan Rus işadamının ikinci yatı konumunda ki M/Y Eclipce (TUTULMA), Marmaris İlçesi’ndeki gümrüklü limana demir attı. Dün akşam saatlerinde körfezden giren yat bir süre bekledikten sonra gümrüklü limana demir attı. İçinde sadece personelin olduğu öğrenilen lüks yatın tüm ışıkları kapatıldı. Gündüz yatı gören turist ve tatilciler Yat Limanı’ndaki fener önünde hatıra fotoğrafı çekti, kimileri öz çekim yaparak sosyal medya hesaplarında paylaştı. Bir hafta kalacağı öne sürülen lüks yatın akaryakıt ve gıda takviyesi ardından Güney Ege sahillerine gideceği öğrenildi. Rus turist Elena Gloian, “ Marmaris’e ailemle bir haftalık tatile geldim. Abromoviç’in yatını Rusya’da göremeyiz, gelmez. Görünce hemen fotoğraf çektirip bloğumda paylaştım” dedi.

EŞSİZ ÖZELLİKLERİ MEVCUT

2009 yılında Almanya’nın Hamburg şehrinde yapılan ve dönemin en lüks ve güvenli yatlar arasında yapılan M/Y Eclipse, 170 metre uzunluğunda. Rus İşadamı Abromoviç’in ikinci yatı konumundaki Eclipse, o dönem de 900 milyon Euro’ya mal oldu. 2 helikopter pisti. 3 gemi. 1 havuz. birçok Jakuzi. 1 sinema. 1 küçük denizaltı. 1 akvaryum. 24 kurşungeçirmez camlar 1 füze tespit sistemi bulunan yat, güvenlik önlemleri ile dikkat çekiyor. 6 katlı yatın her bir odasındaki klimalar insan vücudu sıcaklığını algılayarak çalışma özelliğine sahip. Rus işadamı veya akrabaları içinde olduğunda özel eğitimli paralı askerler 7/24 güvenlik sağlıyor.

20220812-094625.jpg20220812-094836.jpg20220812-095034.jpg20220812-095134.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.