RAFLARDA ŞEKER YOK AMA FİYATI DUDAK UÇUKLATTI

RAFLARDA ŞEKER YOK AMA FİYATI DUDAK UÇUKLATTI

MARMARİS’te, şekere ardı ardına yapılan zamlar ve Türkşeker’in piyasaya yeterince şeker sunamaması iddiasıyla önemli tüketim maddesi kara borsaya düştü. Marmaris'te kurumsal marketler de dahi şeker bulunamadı.

Türkşeker’in piyasaya yeterince şeker sunamaması iddiasıyla şekerin girdi olarak kullanıldığı sektörlerde sıkıntı yaşanmaya başladı. MARMARİS’te şeker karaborsaya düştü. Kurumsal süpermarketlerin Marmaris şubelerinde kesme ve toz şeker raflarda bulunamadı. Cemaat ve tarikatlara yakın olan marketlerin bile raflarında şeker bulunamadı. Bazı büyük marketlerin raflarında kutusu 7 liradan satılan şeker 26 liradan satışa sunuldu. 50 kiloluk bir çuval şeker 240 liradan satılırken yapılan zamlarla fiyatlar üçe katladı. Bir çuval toz şekerin fiyatı 700 liraya kadar çıktı. Marmaris yanı sıra Köyceğiz, Ortaca, Dalaman gibi ilçelerde bulunan kurumsal marketlerin şubelerinde şeker satışı kaldırıldı.

MARMARİSLİLER İSYANDA

Birçok kurumsal market raflarında toz ve kesme şeker bulamayan Marmarisliler yaşadıklarına tepki gösterdi. Kimi Marmaris yaşayanları başlarına bir durum gelmesinden korktukları için isim vermeyip fotoğraf çektirmez iken sitemler de bir o kadar ağır oldu. Tüm temel ihtiyaç malzemelerine zamlar ardı ardına geldiğini ifade eden Marmarisliler, “ Ayçiçeği, soğan, patates derken şimdi şeker bulamıyoruz. Bulsak bile fiyatlar dudak uçuklatan cinsten. Bazı ürünlerde KDV 18’den indirdik dediler. Fakat marketler ve birçok işletme üzerine fiyat koyup indirmiş gibi aynı yüksek fiyattan satıyor. Memlekette denetim yok. Denetim olmadığı gibi birçok üründe ciddi zam var. Marmaris’te birçok marketi dolaştık ne yazı ki şeker bulamıyoruz. Geldiğimiz nokta çok üzücü, bir an önce önlem alınması gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.