PEDALLA MARMARİS ŞENLİĞE DÖNÜŞECEK

PEDALLA MARMARİS ŞENLİĞE DÖNÜŞECEK

Yarın Marmaris'te “Bisikletli Çevre Şenliği”nin ilki gerçekleştirilecek. “Pedalla Marmaris” sloganıyla gerçekleşecek şenlikte, Marmaris ve çevre ilçelerden yüzlerce bisiklet ve doğa sevdalısı bu sefer fidan dikmek için pedal basacak.

whatsapp-image-2022-03-12-at-12-59-25.jpeg

“Pedalla Marmaris - Bisikletli Çevre Şenliği” 13 Mart 2022 Pazar günü saat 13:30’da Marmaris Turizm İnformasyon Müdürlüğü önünden(İskele Meydanı) start alacak. 8,5 km pedal basacak bisikletli çevreciler, yangında büyük zarar gören İçmeler ’de Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hazırlanan alana fidan dikecekler.

whatsapp-image-2022-03-12-at-14-07-36.jpeg

Marmaris KOD 48 Çevre Koruma Derneği’nin projelendirdiği ve Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği ile Marmaris Bisiklet Derneği’nin ortaklaşa düzenleyeceği etkinlik, Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın Muğla’da bisiklet sporunun yaygınlaşması adına düzenlenen projelerin içine katılmasını istemesi üzerine şenliğe dönüştü.

Türkiye’nin Dört Bir Yanından Doğa Dostu Bisikletçiler Marmaris’e Pedal Basacak

Şenlik kısa sürede organize edilmesine rağmen Muğla’nın tüm ilçelerinden katılımların yanı sıra şehir dışından da doğa dostu bisikletçiler şenliğe katılacaklarını açıkladılar. Muğla’dan birçok grup ve dernek Marmaris’e bisiklet sürerek gelirken, uzak mesafede olanlar otobüs ve kamyonlarla şehre akın edecek. Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl “Yaklaşık 250 bisikletli doğa sporcusu ekip arkadaşlarıyla birlikte şenliğe katılacağını müdürlüğümüze bildirdi. Bildirim yapmadan gelecek bisikletçiler ve Marmaris’ten katılacak halk ile 500’e yakın doğa dostu bisiklet kullanıcısının gelmesini bekliyoruz” dedi.

whatsapp-image-2022-03-12-at-12-59-30.jpeg

Şenliğe bir çok kurum ve kuruluş destek verirken en başından beri organizasyonun yanında olan Marmaris Ticaret Odası başkanı Mutlu Ayhan, “Yaralarımızın sarılması açısından özveriyle çalışan bu derneklerin farkındalık yaratmak için yaptığı çalışma takdire şayan. Ayrıca sezon öncesi Marmaris’in tanıtılması için çok faydalı bir şenlik, uzun yıllar devam edeceğine inanıyorum. Çevre dostu misafir bisikletçilerimizi ağırlamak için bekliyoruz” dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi şenliğe 3000 fidan bağışlarken bu fidanlar Marmaris Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Fen İşlerinin desteğiyle etkinlik alanına taşındı. Halit Narin Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makarna, ilçedeki bazı gıda firmaları içecek desteğiyle şenliğe destek verirken Muğla Üniversitesi organizasyon komitesine gönüllü destekçiler sağladı. Muğla İl Müdürlükleri ve Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü organizasyonun sağlıklı biçimde tamamlanması için tüm birimleriyle destek vermekte.,

whatsapp-image-2022-03-12-at-14-12-27.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.