ORMAN YAKTIĞI ÖNE SÜRÜLEN ŞÜPHELİ İLE İLGİLİ İLGİNÇ GELİŞMELER

ORMAN YAKTIĞI ÖNE SÜRÜLEN ŞÜPHELİ İLE İLGİLİ İLGİNÇ GELİŞMELER

MARMARİS Orman yangınını üç noktada başlattığı iddia edilen Sacit A.(34) ile ilk ifadeleri ve yapılan çalışmalar netleşmeye başladı.Marmarisliler, kamu vicdanı için resmi makamlardan et açıklamalar bekliyor.

2.jpg289954686-10228399852840151-5282393988322500732-n.jpgMarmaris İlçesi’ne 30 kilometre mesafedeki Bördübet Mahallesi amazon Koyu Yedi Göller Mevkii’nde Salı günü saat 19.58’de üç noktada çıkan orman yangınının sabotaj ihtimali olabileceği ihtimali üzerinde duran güvenlik kuvvetleri, araştırma için özel ekip kurdu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun bizzat koordine ile takip ettiği polis ve jandarma seri şekilde inceleme başlattı. Edinilen bilgilere göre, MOBESE ve çeşitli iş yerlerinde ki güvenlik kamera kayıtları inceleme altına alındı. Bölgedeki iki otel, iki kamp alanı güvenlik kameraları, foto kapanlar ve PTS kayıtları incelendi. Motosikletle iki benzin bidonu ile gittiği belirlenen Sacit A. olduğu belirlenen kişi takibe alındı. Ailevi tartışmalar nedeniyle bir haftadır evine gitmediği öğrenilen Sacit A.’nin cep telefon kayıtları incelemeye alındı. Yapılan teknik inceleme sonucunda Sacit A.’nın cep telefonu sinyalinin yangının çıktığı bölgede tespit edildi. Ayrıca kullandığı sosyal medya hesabında paylaşım yaptığı sırada konumu belirlendi. Jandarma ve polis özel ekipleri yaptıkları sıkı araştırma sonucunda bir kenara atılmış motosiklet ile çalıların arasında alkol etkisiyle sızıp kalan Sacit A. yakaladı. Nöbetçi Savcı talimatıyla gözaltına alınan Sacit A.’nın ayılması sağlandı.

“AİLEVİ SORUNLAR NEDENİYLE KENDİMİ VE HERŞEYİ YAKMAK İSTEDİM”

Alkolün etkisi geçen Sacit A.’nın özel ekip ile yaptığı görüşmeler de “Ailevi problemlerinin olduğunu ve kendisini yakarak öldürmek istediğini” ifade etti. Sorgulamasını genişleten özel ekipler kamera kaydı alarak ifadesini dinledi. Gayri resmi bilgilere göre Sacit A., “ Ormanı ben kendim yaktım. Üç noktada benzin döküp sigara attım. Aileme kızdığım için kendimi ve her şeyi yakmak istedim” dedi. Özel ekip Sacit A.’nın tek başına eylemi gerçekleştirip gerçekleştirmediğine dair geniş çaplı soruşturma başlattı.

MARMARİSLİLER SOSYAL MEDYADAN CEVAP ARIYOR

Orman yangının baş şüphelisi olarak görünen Sacit A.’nın fotoğrafları sosyal medya platformlarında dolaşmaya başladı. Yargı önüne çıkmadan sosyal medya da linç edilen şüpheli için çok ağır yorumlar yapıldı. Adli ve yargı makamlarından net resmi açıklama yapılmadığı için birçok Marmarisli kafalarında ki soru işaretlerini paylaştı. En çok paylaşımlar arasında “ Üç noktada nasıl yakabilir?”, “ Tek başına mı yaktı yoksa bir terör örgütü üyesi tarafından maddi destek mi sağlandı? “Alkol ve uyuşturucu madde bağımlısı bu şüpheliye birileri mi gaz verdi?” ,Yangın başlaması ve yayılması hızlı olurken ekipler alan da nasıl lastikleri buldu, neye göre delil buldu? “ Güvenlik kuvvetleri şüphelinin telefon kayıtlarını, paylaşımlarını detaylı inceledi mi ve başka şüpheli var mı? “Ben yaktım diyen bu şüpheli hedef saptırıyor olabilir mi? vb.. bir çok sorular soruldu. MARMARİSLİLER, önem arz eden olay ile ilgili kamu vicdanın rahatlaması için yetkili makamlardan acil açıklama beklediklerini ifade etti.

GÖZALTI DEVAM EDİYOR

Gözaltında tutulan Sacit A. adlı şüphelinin sorgusunun tamamlanması ardından jandarma eşliğinde Marmaris Adliyesi’ne çıkarılacağı öğrenildi. Herhangi bir kışkırtma, saldırı ve linç eylemi olmaması için şüphelinin ne zaman adli makamlara çıkarılacağı bildirilmedi. Şüphelinin evli ve iki çocuk sahibi olduğu, bir hafta önce çalıştığı gemiden kovulduğu öğrenildi. Sık alkol ve uyuşturucu madde kullandığı öğrenilen şüphelinin daha önce bir tur şirketinde şoför olarak çalıştığı bildirildi. Bördübet Mahallesi’nde yaşayanlar, Sacit A.’nın sürekli alkol aldığı, çok çabuk galeyana geldiğini öne sürdü. İddialarla ilgili soruşturma devam ediyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum