Orman şehitleri için açılan çeşmenin suyu neden içilemez?

Orman şehitleri için açılan çeşmenin suyu neden içilemez?

2021 yılında çıkan orman yangınlarında şehit olan ormancı Görkem Hasdemir ve orman gönüllüsü Şahin Gökdemir için dönemin belediye başkanı Mehmet Oktay tarafından törenle açılan çeşmeye 'suyu içilemez 'yazılı tabela asılmış.

Marmaris büyük orman yangınlarının başlangıç yıldönümü olan 29 Temmuz 2023 tarihinde İçmeler mahallesi Bilim parkı önünde belediyenin yaptığı bir törenle o dönemin Belediye başkanı Mehmet Oktay ve şehitlerin ailelerinin katılımı ile açılan ve o dönem içme suyu konusunda bir uyarı yapılmayan orman şehitleri çeşmesine bu yıl içme suyu olarak kullanılamaz yazılı bir tabela asılmış.

Asılan tabelada sebebi yazmadığı gibi, sağlığa zararlı olup olmadığını daa belirtilmemiş. Daha önceden böyle bir örnek Armutalan Sekine Evren çeşmesinde yaşanmış ve insan sağlığına zararlı olduğu gerekçesi ile mühürlenmişti.

Açılışının üzerinden henüz bir yıl dahi geçmeden orman şehitleri çeşmesine asılan Tabelanın Türkçe yazılmış olması, turistik kente gelen Türkçe bilmeyen turistler açısından da tehlikeli olduğu düşünülürse madem zararlı, her dilde yazın ya da suyunu kesin dedirtiyor.

whatsapp-gorsel-2024-05-02-saat-20-55-04-4c05e188.jpg

Açıldığı gün (29 Temmuz 2023)

9190.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.