ORHANİYE MUHTARI CEM DİNÇ YAPILAMAYAN YOLLARA İSYAN ETTİ

ORHANİYE MUHTARI CEM DİNÇ YAPILAMAYAN YOLLARA İSYAN ETTİ

Dünyanın en ünlü plajları arasındaki Kızkumu plajının bulunduğu mahalle olan Orhaniye mahallesi Muhtarı Dinç alt yapı çalışmalarının yarım bırakıldığı köyüne yardım bekliyor.

2021 yılındaki Büyük Marmaris yangını sonrası etkilenen mahallelerden de olan Orhaniye mahallesinde geçtiğimiz kış aşırı sağanak yağışlardan dolayı evleri su basmış yollar kullanılamaz hale gelmişti. Bu yaz Büyükşehir belediye ekipleri gelerek yağmur sularının tahliyesi ve baskınları önlemek için alt yapı çalışmaları başlattı. Çalışmalardan sonra köstebek yuvasına dönen yollarda araçlar ve yayalar özellikle yağmurdan sonra göle dönen yollardan geçmekte zorlandığı ve bazı vatandaşların kendi imkanları ile evlerinin önündeki delikleri kapattığı gözlemlendi.

Orhaniye yaşayanlarından Yakup Kaya ‘’ her yağmurda yol böyle oluyor, ıslanmamak hasta olmamak için akrobatik hareketler ile yoldan yürüyoruz yetkililerden yardım bekliyoruz’’ dedi.

Yapılan alt yapı çalışmalarından sonra yolların kullanılamaz hale geldiğini belirten Orhaniye Mahallesi Muhtarı Cem Dinç ‘’ yaklaşık 2 yıl önce Muğla büyükşehir belediyesine buranın bu yolun yağmur suyu gider hattı için başvuruda bulunmuştuk bu sene Haziran ayında bu yol Muğla Büyükşehir Belediyesi Muski ekipleri tarafından kazıldı ve döşendi. Ancak ondan sonra bu yol içme suyu hattı yapılacak diye tamir edilmedi. Defalarca müracaat etmeme rağmen defalarca muhtarlar masasını aramama rağmen hiçbirinden olumlu bir cevap gelmedi gördüğünüz gibi vatandaşlar kendi imkanlarıyla çukurları kapatmaya ,evlere geçişleri kapatmaya çalışıyor bir şekilde yaşamlarında idame ettirmeye çalışıyorlar. Normalde bu yolu onları yapması lazım bir ara dediler o yolu Marmaris Belediyesi yapacak biz Marmaris Belediyesi'nde ödeme yapacağız dediler dün. Dün odun dağıtırken tekrar aradım ama Marmaris Belediyesi yapmayacakmış, Muğla Büyükşehir'in yapması gereken bir yol Büyükşehir Fen işlerinden bir müdürle görüştüm ancak kendisinin konu ile ilgili haberi olmadığını öğrendim. Bu tip kazıların Muski ve Büyükşehir Belediyesi Fen işleri arasında bir protokol ile yapıldığını öğrendim bana dönüş yapılacağını söylediler hala dönüş yapan yok ‘’ iddialarında bulunarak yetkililerden yardım istedi.

‘’Geçen yıl evleri su bastı bu yıl olmasın ‘’

Muhtar Dinç konuşmasının devamında ‘’ Malumunuz geçen sene çok büyük bir yangın atlattık yangından sonra da çok kötü bir kış geçirdik. Bir çok noktada taşkın ve baskınlar oldu bu sene olmaması için hiçbir sebep yok hiçbir yatırım yok. Bu yol yapılmış olsaydı en azından bu yoldaki biriken sular denize gidecekti bir nebze de olsa müdahale şansımız olabilirdi. Şimdi bu yolun da bütün suyu ara sokaklara gitmeye devam edecek yine denize gitmeyecek zaten boruların içi toprakla dolmuş bu borular nasıl temizlenecek açılacak, yapılan masraflara yazık ‘’ diyerek tekrar bir felaket yaşamamak için bir an önce yetkililerden çözüm ve destek beklediğini belirtti.

whatsapp-image-2022-12-02-at-12-52-35-4.jpeg

whatsapp-image-2022-12-02-at-12-52-35-3.jpeg

whatsapp-image-2022-12-02-at-12-52-35-2.jpeg

whatsapp-image-2022-12-02-at-12-52-35.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.