Onlar Marmaris’in görünmez kahramanları

Onlar Marmaris’in görünmez kahramanları

Marmaris’te yaşayan doğa gönüllüleri yanan alanların yeşillendirilmesi için ilk günden bu yana yediden yetmişe mücadele veriyor.

tohum1-002.jpgtohum1-002.jpg

Yaz aylarında çıkan orman yangınlarından sonra yanan alanları yeniden yeşillendirilmesi için gönüllüler haftanın her günü farklı gruplar ile fidan dikiyor tohum ekiyorlar.

İçmeler Mahallesinde yaşayan Ali Demirtaş önderliğinde ülkenin farklı yerlerinden gelen tohum bağışları yanan alanlar ile buluşturuluyor.

Yerli ve yabancı kişilerin bağışladığı paralar ile 10 Bine yakın fidan alıp diken, kendi biriktirdiklerinin haricinde ülkenin farklı şehirlerinden gönderilen çoğunluğu at kestanesi, keçiboynuzu, akasya gibi tohumları da dikme görevini üstlendiler.

photo1641203185-001.jpeg

Haftanın farklı günlerinde müsait olan gönüllüler ile buluşarak gününün en az birkaç saatini İçmeler tepelerinde fidan ve tohum ekme için ayıran Ali Demirtaş ‘’ Manisa'dan ve Maraş'tan gelen meşe palamutlarını ve at kestanelerini toprakla buluşturduk. Özelikle meşe palamutlarını getirmede aracılık yapan Erdem Egemenler ve Uygar Acar kardeşim çok sağ olsunlar. Dün Tarık Kurnaz rehberliğinde, DOĞA DOSTU arkadaşlarımla 15.000 adım attık ve 3.000 meşe ve kestaneyi doğaya armağan ettik. Yeniden yemyeşil Marmaris için ‘’ dedi.

toh2-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.