OKULLARDA SINIF ANNESİ UYGULAMASI KALDIRILDI

OKULLARDA SINIF ANNESİ UYGULAMASI KALDIRILDI

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, okullarda sınıf annesi uygulamasının kaldırılmasıyla birlikte yeni bir düzenleme hayata geçirildi.

Sınıf annesi uygulaması yerine, okul aile birliğinin sorumlulukları artmış durumda. Bu değişiklikle beraber, öğrenci-veli iletişimini güçlendirmeyi amaçlayarak, okul aile birliğini ön plana çıkarmak hedefleniyor. Öğrenci ve velilerin bilgi alışverişini artırmak adına yapılan bu düzenleme, eğitim sürecinde daha etkileşimli bir ortam oluşturmayı amaçlıyor.

Yapılan değişiklikle birlikte, okul aile birliği, veliler arasında dayanışmayı ve iş birliğini teşvik ederek, öğrencilerin eğitimine daha etkin bir şekilde katkıda bulunmayı amaçlıyor. Bu yeni uygulama ile birlikte, velilerin okul süreçlerine daha yakından katılımı sağlanarak, eğitim-öğretim faaliyetlerinin daha verimli bir şekilde yürütülmesi hedefleniyor. Bu çerçevede, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değişiklik, veliler, öğrenciler ve okul yönetimi arasındaki iletişimi kuvvetlendirerek, eğitim kalitesini artırmayı amaçlıyor.

Marmaris İlçe Milli Eğitim Müdürü, Serap Aksel ‘’ yasalarda okul annesi, sınıf annesi gibi böyle bir kural yok. Bu uygulamanın kaldırılmasıyla büyük bir yanlışın önüne geçildi. Çok sağlıklı ve yerinde bir karar oldu.’’ Sözlerini dile getirdi.

Muhabir: Yaren Özdemir-St.Muhabir: Fulya Aybat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.