ÖĞRENCİLER DÜNYA SU GÜNÜNDE MARMARİS BARAJINI ZİYARET ETTİLER

ÖĞRENCİLER DÜNYA SU GÜNÜNDE MARMARİS BARAJINI ZİYARET ETTİLER

Marmaris Evren Paşa İlköğretim öğrencileri ‘22 Mart Dünya Su’ gününde Marmaris Barajını ziyaret ederek suyun evlerine olan yolculuğunu öğrendiler.

Susuzluğa ve su israfına karşı bir farkındalık çalışması yaptıklarını belirten öğrenciler ellerinde ‘ su yoksa hayat ta yoktur, su gıdadır, Türkiye çöl olmasın’ yazılı pankartlar ile baraj önünde toplandılar.

Marmaris Evren Paşa ilköğretim okul öğrencilerinden bir sınıf, Türkçe öğretmenleri Seda Öğretmen öncülüğünde Marmaris barajına gezi düzenleyerek, barajda suların nasıl toplandığını, evlerine kadar gelen suların nasıl işlemlerden geçirildiğini öğrendiler. Baraj yetkilileri baraj ,su toplama ve dağıtım tesislerinin nasıl işlediğini suyun yolculuğunu ve önemini anlattılar.

Öğrenciler ‘’Biz bugün sınıfça Marmaris barajına gezi düzenleyerek evlerimize kadar nasıl geldiğini öğrendik. Suyun en değerli hazinemiz olduğunu bir kez daha anladık su bizim için çok değerli. Su sağlıktır, su gıdadır, su yoksa hayatta yoktur ‘’ diyerek onlara öncülük eden Seda öğretmenlerine teşekkür ettiler.

Öğrencilerin baraj yolculunda dron pilotu Metin Ülker’de onlara eşlik ederek dron ile görüntülerini çekerek destek verdi.

2.jpg

image00001.jpegimage00002.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.