O BEBEKLER KİMSESİZ MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ

O BEBEKLER KİMSESİZ MEZARLIĞINA DEFNEDİLDİ

Geçtiğimiz haftalarda Yunan askerlerinin havası inik can salına bindirerek boğulmalarına sebep oldukları içlerinde 9 aylık ve 4 yaşında iki bebeğinde bulunduğu 6 cansız beden kimsesizler mezarlığına defnedildi.

İtalya’ya bir ahşap tekne ile gitmek için Lübnan’dan yola çıkan içlerinde Suriye, Filistin ve Afgan uyruklu 73 kişinin bulunduğu tekneyi Yunanistan sahil güvenlik gemisi durdurmuş insanların değerli eşya ve teknelerine el koyarak havası inik can salına bindirip ölüme terk etmişti.

Türk Sahil Güvenliği, 13 Eylül günü gece saatlerinde, Kızılburun açıklarında can sallarında bir grup kaçak göçmen olduğu bilgisini aldı. Bölgeye giden 2 Sahil Güvenlik botu, 3 can salındaki 71 kaçak göçmeni ve 2 organizatör şüphelisini kurtardı

Türk sahil güvenliği tarafından kurtarılan 73 düzensiz göçmen ve içlerinde bebekler ile çocukların da olduğu 6 cansız bedenin çıkarılmasından sonra henüz 1 yaşına girmemiş ve 4 yaşında ölen çocukların cenazesi Muğla’da kimsesizler mezarlığına defnedildiler.

Cenazeler 15 gün adli tıp morgunda bekletildi

Muğla Adli Tıp Kurumu'nda otopsi işlemleri tamamlanan 6 kişinin cenazeleri yakınlarına teslim edilmek üzere yasal süre olan 15 gün morgda bekletildiler. Ancak Suriyeli ailenin cenazesini kimse almayınca, Menteşe Belediyesi ekipleri içlerinde çocuklarında olduğu cenazeleri Menteşe ilçesindeki kimsesizler mezarlığında toprağa verdiler.

whatsapp-image-2022-09-28-at-18-28-43.jpegwhatsapp-image-2022-09-28-at-18-28-44.jpegwhatsapp-image-2022-09-28-at-18-28-43-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum