“NE OLACAK BU DEMİR BARİYERLERİN HALİ?”

“NE OLACAK BU DEMİR BARİYERLERİN HALİ?”

MARMARİS’te, trafiğe kapalı alanların demir bariyerle çevrilmesinden bugüne kadar paket ve kargo çalışanları büyük zorluk yaşamaya devam ediyor. Zabıtanın bulunmadığı ilçe sokaklarında motorlu kuryeler çeşitli çözümler üretiyor.

20220304-182318.jpg

Marmaris Belediyesi’nin almış olduğu karar ile motorlu araçlara yasak alanlar demir bariyerler ile çevrildi. Çocuklu aileler bu duruma sevinirken motorlu kuryeler ve paket servisi yapanlar ciddi zorluklar yaşamaya başladı. Zabıta ekiplerinin bulunmadığı ana caddeler deki bariyerlerden kuryeler bir şekilde geçmeye çalıştı. Çareyi motosikletlerini küçültmekte bulan işletmeciler, tekerlekli sandalye, bebek arabası ve yaşlıların geçeceği alanlardan rahatlıkla geçmeye başladı. Vatandaşlar, siparişlerinin zamanında gelmesini beklerken kuryeler de müşteri memnuniyeti için tüm kuralları ihlal etti.

AMBULANS DEMİR BARİYERLERİ KAPATMAK ZORUNDAYMIŞ

Edindiğimiz bilgiye göre, görev için demir bariyerleri açıp hastaya yetişmek için zamanla yarışan ambulans ekiplerine yeni bir iş çıktı. Verilen talimata göre, demir bariyer kilitlerini açıp içeri girip görevini yaptıktan sonra dışarı çıkan ambulans ekipleri tekrar kilitlemesi gerektiğini iddia edildi. Yetkililer tarafından verilen bu talimat iddiası ambulans ekiplerini zor durumda bıraktı. Zamanla yarışan ve hastanın sağlığı için mücadele eden sağlıkçılara verilen talimat şaşkınlık yaşadı.

KURYELER İSYANDA

İlçe merkezinde paket, gıda ve çeşitli malzemeler taşıyan kuryeciler demir bariyerlerden dolayı herkesin sıkıntı yaşadığını ifade etti. “Sabah saat 11.00 ‘de demir bariyerler kapanıyor. Zaten çoğunluğu açılmıyor bile. Kapalı Çarşı içinde vatandaş tüp veya su istiyor bariyeri açacak zabıta veya görevli bulamıyoruz. Motosikletlerimizi küçülttük ve ara yerden girip işimizi yapıyoruz. Bu sefer karşımıza zabıta çıkıp laf ediyor. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve yetkililerden bu konuya bir çare bulmalarını rica ediyoruz. Mecburiyetten işimiz için yasak alana girmek zorunda kalıyoruz. Benim de çocuklarım var güzel bir uygulama çok çok eksikleri var. Planlanarak yapılan uygulama değil. Millet şikâyet etmiş ve kapatmışlar ve gerisini boş vermişler. Şimdi biz ismimizi ve çalıştığımız yeri söylesek zabıta terörüne maruz kalacağımızı düşünüyoruz. Bir an önce bir çözüm üretilmeli” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.