MÜHÜR İLE KORKUTMA MI ? BELEDİYEDEN CEVAP BEKLENİYOR

MÜHÜR İLE KORKUTMA MI ? BELEDİYEDEN CEVAP BEKLENİYOR

MARMARİS, Tepe Mahallesi’nde “Empati Grafiker” adlı iş yerinin belediye yetkilileri tarafından ruhsatının iptal kararı iddiası tepkilere neden oldu. İşletme sahibi haksız ruhsat iptali için yazılı açıklama yaptı.

MARMARİS, Tepe Mahallesi’nde “Empati Grafiker” adlı iş yerinin belediye yetkilileri tarafından ruhsatının iptal kararı iddiası tepkilere neden oldu. İşletme sahibi haksız ruhsat iptali için yazılı açıklama yaptı.

Marmaris Belediyesi’nin Tepe Mahallesi’nde bir grafiker işletmesinin ruhsatını iptal etmesi “Siyasi linç mi?” sorularını akıllara getirdi. Sosyal medya da kısa sürede yayılan ve büyük tepkilere neden olay ile ilgili işletmeciler yazılı açıklama yaptı. Belediye ve yönetim ile ilgili zehir zemberek açıklamalar şöyle,

MARMARİS BELEDİYESİNİN KEYFİ KARARLARİ VE ONDAN OLMAYANI BİTİRME ANLAYIŞINA CEVABEN.

“Sevgili kardeşlerim saygıdeğer abilerim ablalarım. Beni bilen tanıyan insanlar iyi bilir iş yerimde olsun sosyal hayatımda olsun her görüşe saygı duyan paylaşımcı bir insanım.

İş yerimde bile çalışanlarımız her türlü siyasi görüşe sahip ve söz hakkına sahip kişilerdir.

Evimde iş yerimde bile herkesin siyasi görüşüne saygı duyan dinleyen ve keyifli sohbet eden bir karakterim.

Bildiğiniz üzere ak parti yönetim kurulu üyeliğimden yangın sonrası istifa etmiştim..

Sonrasında Marmaris'te sporla uğraşan başarılı hocalarımıza onlarında isteği ile Marmaris'in 1931 de kurulan tarihi kulübü Marmaris Gençlik spora yönetici oldum.

Yönetici olurken hocalarımıza ben ak partiliyim fakat sporda siyaset olmaz tüm renklerden tüm görüşlerden kişileri yönetime alalım. Marmarisin gerçek kulübü olan Marmaris Gençlik spora hizmet edeceksek tamamen başarı için hareket edelim.. Bu vesile ile bir kaç CHP li arkadaşımla birlikte Memleket Partisi, İYİ Parti, Ak Parti olmak üzere bir çok siyasi parti ile Marmaris'te spora destek olmaları konusunda görüşmeler düzenledik.

(Ali Acar başkana kin nefret ve ego siyaseti üzerinden yüklenen eleştiren Marmaris Belediye Başkanı ve yönetiminin yaptıklarını anlatacağım.)

Biz bu görüşmelere başladığımız an itibari ile adımızı AK Partinin takımı diye dillendirdiler. Dillendirenler ise Marmaris Belediyespor yönetiminde olan sırf Chp li kişileri görmezden geldi. Hiç biri demedi Marmaris Gençlik spor AK partinin takımı ise Marmaris Belediyespor da CHP takımı diye..

Mobingler başladı.. !

Sonrasında işletmemin önüne zabıtalar geldi. Önce tüm tepe mahallesinde olan araçların dükkan önüne çıkması için koyduğumuz rampayı kaldırttı ertesi günde çıkartılabilir demir dubaları kaynak yaptı.

Bir sonraki günde belediyeden bir telefon geldi elden bir yazı ile reklam dükkanınızda ki dijital baskı makinalarınızı lazer makinasını Cnc yi reklam dükkanına aykırı bularak 15 gün içinde kaldırmazsak ruhsatımızın iptali yazısı göndererek 15. Gün ruhsatımı iptal etti..

1 yıl önce farklı bir şirket üzerinde olan işletmede çalışıyordum. Belediye yetkilileri ile görüştüm dubalar konusunda şikayetimi ilettim. Belediyede şikayetim neticesinde dubaları çıkartabilir hale getirdi.

Sonrasında işletmeyi ben devir aldım. Ruhsat konusunda belediyeye başvuru yaptım. Yasal prosedürler sonucunda belediye ruhsatımı verdi.

Ruhsatı aldıktan sonra yine aynı belediye sudan sebepler göstererek vermiş olduğu ruhsatı 15 gün içerisinde iptal etmiş. İşyeri önündeki demir dubaları sabitlemiştir. Bu duruma da Belediye yetkililerinin tamamı sessiz kalmıştır.

Tepe mahallesinde hiçbir dükkanın dubaları ve rampaları kalkmazken benim işyerimin rampaları kaldırıldı çıkartılabilir dubalar kaynaklandı. Aynı mahallede olan 10 a yakın apartman altındaki aynı makinaları kullanan hiçbir reklam ve matbaa dükkanına ruhsat iptali yapılmazken sadece benim işyerime uygulandı..

Bu haksız kararlar karşısında Muğla 1.idare mahkemesin de belediye aleyhine avukatlarım aracılığıyla dava açmış bulunmaktayım. Yasal süreç mahkeme nezdinde halen devam etmektedir.

Belediye tarafından uygulanan haksız karar neticesinde yalnızca tarafım değil, yanımda çalışmakta olan 6 çalışanımız da ekmeği ile oynanmaktadır. 6 çalışanımız sahibi olduğum işletmeden dolayı geçimini sağlamaktadır. Haksız karar ile 6 ailenin ekmeği ile oynanmıştır.

İdare olarak nitelendirilen belediyeler her vatandaşına eşit davranmak zorundadır. Din, dil, ırk spor siyaset ayrımı yapamazlar.

Belediye tarafından siyasi görüş sebebiyle yapılan bu ayrımcılığı duyurmak adına bu açıklamalarını yapıyorum. Sessiz kalmadım, kalmayacağım.

Tüm belgeleri ve fotoğrafları paylaşıyorum.

Milletimiz devletimiz ve bağımsız yargı organlarının haklıyla haksızı ayıracaginin farkındayız. Adalet er geç tecelli edecektir.

Saygılarımla..”

İşletmenin iddiaları ile ilgili Marmaris Belediyesi’ne cevap hakkı doğmuştur. Gönderilecek bir açıklama yayınlanacaktır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.