Muhtar Dinç, " Felaketi ucuz atlattık"

Muhtar Dinç, " Felaketi ucuz atlattık"

Marmaris İlçesi’ne 25 kilometre mesafedeki Hisarönü ve 35 kilometrede ki turistik Orhaniye Mahallelisinden tarla ve bahçeler yağmur ile su taşkınları yaşandı. Yaşanan taşkınlarla 2 eve su bastı. Çok sayıda tarla sular altında kaldı.

İçmeler Mahallesi’nin Asparan Mevkii’nde dağlardan gelen sular dereleri taşırarak karayolunda göçükler oluşturdu. Demir bariyerler ezildi, kırıldı. Taşan bir dere nedeniyle Gökbel Köprüsü’nde çökme meydana geldi. Can kaybının yaşanmadığı taşkınlar ile ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi ve DSİ ekipleri temizlik, onarım başlattı.

Orhaniye Mahalle Muhtarı Cem Dinç, “ İyi ki zamanında derelerimizin ıslahını ve genişletilmesini sağladık. Muhtarlığımız bir bütçesi yok. Büyükşehir ve Marmaris Belediyesi’ne acili yeti olan durumları iletip yaptırıyoruz. Yazın çok büyük bir yangın yaşadık. Bu yangın sonrası yetkili kurumlara yağmur ile sel taşkınları olacağı konusunda uyardık. Bir an önce Marmaris başta olmak üzere yanan alanlardaki kırsal mahallerde düzenleme ve tedbir alınmalıdır. Zor bir gece geçirdik. Can kaybı ve yaralanma olmadan atlattık” dedi.

Marmaris İtfaiye Amirliği yaptığı yazılı açıklamada 9 derenin taşması sonucu 25’i ev, 2 otel ile tarla-bahçe olmak üzere toplam 61 su basması olduğunu ifade etti. Marmaris Belediyesi zarar tespit çalışması başlattı. Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ın zarar tespit çalışması sonrası basın açıklaması yapacağı öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.