MUĞLA’DA KAR YAŞAMI ETKİLEDİ

MUĞLA’DA KAR YAŞAMI ETKİLEDİ

MUĞLA'da dün akşam saatlerinde başlayan kar yağışı gece etkisini artırdı. Ekipler ana ve tali yolları açmak için seferber olurken çocuklar oyunlar oynadı, anın keyfini çıkardı.

Aydın’ın Çine İlçesi’nden Muğla, Yatağan ve Ula ilçelerinde akşam saatlerinde sulu kar yağmaya başladı. Akşam saat 22.30’dan sonra kar etkisini artırmaya başladı. Muğla’da 5 santime ulaşan kar kalınlığı oluştu. Yüksek tepeler tamamen beyaza bürünürken ekipler seferber oldu. Kavaklıdere ilçesinde tüm okullarda, Menteşe, Ula ve Yatağan’da ise taşımalı eğitim-öğretime bir gün ara verildi. Muğla-Denizli ile Yatağan-Kavaklıdere yolunda ulaşımın aksamaması için karayolları, Muğla Büyükşehir ile ilçe belediye ekipleri, kar küreme ve tuzlama araçlarıyla çalışmalarını sürdürdü. Jandarma ve polis ekipleri de, zincirsiz araçların ilerlemesine izin vermedi. Kavaklıdere’de tüm okullarda, Menteşe, Ula ile Yatağan’da ise taşımalı eğitim-öğretime bir gün ara verildi. Muğla’da sürücüler ve vatandaşlar kar nedeniyle zorluk yaşarken eğlenenler yine üniversite öğrencileri ile çocuklar oldu. Kar gören çocuklar aileleri ile birlikte dışarıda anın keyfini çıkardı. Üniversite öğrencileri kardan adam yaparken oyunlar oynayıp, halaylar çekti.

Muğlalılar, “ Geçen yağan kar nedeniyle çok büyük sıkıntılar yaşanmıştı. Yetkililere bu sefer tecrübe olmuş. Karayolları ekipleri tuzlama yaptı. Sürücüler zincirsiz çıkmadı. Bu sefer kar fazla etkili olmadı ama, geçen seferki yaşananlar sonrası yetkililer ders çıkarmış” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.