Muğla'da görevden alınan İl Sağlık Müdürü İskender Gencer konuştu! 'Kimse beni hedef göstermesin'

Muğla'da görevden alınan İl Sağlık Müdürü İskender Gencer konuştu! 'Kimse beni hedef göstermesin'

Muğla'da bir uzman çavuşun sağlık çalışanını darp ettiği, daha sonra ortaya çıkan kamera görüntülerinde uzman çavuşa iftira atıldığı anlaşılan olayla ilgili görevden alınan Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer konuştu.

Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer geçen hafta yaşanan olayların ardından görevinden alınmış yerine Dr. Ali Burak Mülayim atanmıştı. Dr. İskender Gencer, hakkında yapılan haberler ve iddiaları ret ederek ‘kimse beni hedef göstermesin ‘’ dedi.
14 Mart gecesi Muğla Sıtkı Koçman Eğitim Araştırma Hastanesinde acil serviste çalışan Doktor’un bir uzman çavuş tarafından darp edildiğini iddia etmesi üzerine gelişen olaylar çerçevesinde uzman çavuşun çıkışta alkışlarla protesto edilmesinin ardından, darp eden değil darp edilen olduğu öğrenilmiş ve kamuoyunda ciddi bir sansasyon yaşanmıştı. Yaşanan olayların ardından İl Sağlık Müdürlüğü görevinden alınan Dr. İskender Gencer ile yaptığımız telefon görüşmesinde üzerine atılmış suçlamaları kabul etmediğini belirtti.


OLAY GÜNÜ VE GECESİ MUĞLA’DA DEĞİLDİM


Dr. İskender Gencer olayın yaşandığı gün beraberinde olan iki kişi ile birlikte Ankara’da olduğunu belirterek ‘’ Prof.Dr. Buğra Harmandar, İl Sağlık Hizmetleri Başkan Yrdm. Kadir Süzek ve makam şoförümüz ile birlikte 13 Mart günü öğleden sonra Ankara’ya görevlendirme yazımız ile gittik. 14 Mart Günü Ankara’da Sayın Cumhurbaşkanımız ile Külliye de toplantıdaydık. 15 Mart’ta geri döndük‘ ’ diyerek olay günü Muğla’da olmadığını konu ile ilgili arayan da olmadığını söyledi. Yaşanan talihsiz olayın detaylarını Sağlık Müdürlüğünün Basın biriminde görevli çalışandan öğrendiğini belirten Dr.Gencer Hastaneden tarafına hiçbir şekilde bilgi verilmediğini iddia etti.
Dr. İskender Gencer konu ile ilgili 16 Mart günü ilgili makamlar ile toplantı yaparak hemen bir müfettiş gönderilmesini talep ettiklerini belirtip ‘’ konunun yargıya da taşınmasının ardından ilgili ve yetkili makamlar ile bir toplantı yaparak hemen bir tarafsız müfettiş gelmesi yönünde karar verildi. Müfettiş talep yazısını yazdık yolladık ‘’ dedi.

KINAMA YAZISINI YAZIN DİYEN BEN DEĞİLDİM

Dr.Gencer ‘’Olayın ertesinde konu medyaya yansıyınca Sağlık çalışanları adına bir kınama yazısı yazalım dediler. Araştırmalar devam ediyor kimseyi rencide etmeden yazın şeklinde şifaen söyledim, ancak Hastaneden gelen kınama yazısının benim söylediklerimle hiçbir alakası yok hatta hastane ve sağlık müdürleri sitesinden hemen kaldırılması talimatını veren de benim ‘’ dedi.


PROTESTOYA ASLA İZİN VERMEDİM
Olayın taraflarından Uzman Çavuş taburcu olduğu gün yaşanan protesto ile ilgili konuşan Dr.Gencer ‘’ Hastane Başhekimi beni arayıp personel protesto yapmak istiyor dedi. Buna kesinlikle izin veremeyeceğimi Başhekim olarak bunu engellemesini söyledim, ancak olaylar olduktan sonra beni arayıp engelleyemedim diye konuştu, hastanenin kapılarının kilitlenmesi, protesto alkışları, kınama konuşmaları kesinlikle Başhekimin sorumluluk alanındadır. Hastanede olan gelişmelerden sorumlu kişi Hastane yönetim kadrosudur, ancak bir olay olursa soruşturma yapacak kurum İl Sağlık Müdürlüğüdür‘’ diyerek herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirtti.

KİMSE BENİ HEDEF GÖSTERMESİN
2017 yılından bu yana Muğla İl Sağlık Müdürlüğü görevini yapan ve geçtiğimiz Salı günü görevden alınan Dr.İskender Gencer, yaşanan olayların her iki taraf içinde adil olmadığını vicdan yaralayıcı bir durum olduğunu belirterek ‘’Olayın oluşmasından gelişmesine, bugüne kadar kimlerin ne kadar payı olduğu bakanlıktan gelecek müfettiş ve mahkemede ortaya çıkacaktır. Kamuoyunda tek sorumlu benmişim gibi bir algı yaratılıyor ancak kimse beni hedef göstermesin’’ diyerek adli sürecin takipçisi olduğunu söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.