MİNİK YÜREKLERE TRAFİK POLİSLERİNDEN EĞİTİM

MİNİK YÜREKLERE TRAFİK POLİSLERİNDEN EĞİTİM

Marmaris Belediyesi tarafından çocukların trafik eğitimini erken yaşta alması ve kaliteli zaman geçirebilmesi amacıyla hayata geçirilen Trafik Eğitim Parkı, Ortacalı minik yürekleri ağırladı.

Ortaca İlçesi’nde eğitim gören ilkokul 1. sınıf öğrencisi 60 çocuk uygulamalı trafik eğitimi almak için Marmaris Trafik Eğitim Parkı’na geldi. Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Tescil Büro Amirliği ekipleri tarafından karşılanan çocuklara ilk olarak şapka ve tişört hediye edildi. “Trafik kurallarına uyalım”, “ Öncelik yayaların” yazılı tişört ve şapkalarını takan çocuklar, polis ağabeyleri eşliğinde elektrikli araçlara binerek parkurda trafik kuralları işaretlerini öğrenerek yol aldı. Trafik polisleri, sinyalizasyon ışıklarında durdurularak kırmızı, sarı ve yeşil renklerin anlamını anlattı. Bir saat boyunca akülü araçları kullanan çocuklara sözlü anlatım yapıldı. Trafik polisleri minik yüreklere trafik levhaların anlamını, trafik kurallarına uymanın önemini anlattı. Eğitimlerini tamamlayan minik yürekler polis ağabeylerine sorular sordu.

“ÇOK YARARLI YERİNDE BİR EĞİTİM OLDU”

Bulundukları ilçede benzer bir eğitim bulunmadığı için Marmaris’e geldiklerini belirten okul yöneticileri; “1.sınıfa giden 60 öğrenciyle geldik. Öğrencilerimiz burada uygulamalı olarak yaşayarak trafik kurallarını öğrendiler. Marmaris Emniyet Müdürü başta olmak üzere tüm trafik polislerimize gösterdikleri misafirperverlikten dolayı teşekkür ederiz.” dedi. Ortacalı minikler benzin istasyonu, mini tren ve trafik ışıklarıyla çocuklara kendilerini sürücü gibi hissettiren parkta mutlu bir gün geçirdi.

KÜÇÜK YAŞTA TRAFİK EĞİTİMİ

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Büro Amirliği yetkilileri ise, “Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza küçük yaşta trafik kurallarına uymaları için eğitimler veriyoruz. Ağaç yaş iken eğilir atasözüyle yola çıkarak minik yüreklere trafik kuralları, ışıklar ve geçiş üstünlükleri hakkında bilgiler verdik. Oyun şeklinde verdiğimiz eğitimler hem sözlü hem de pratik oldu. Uygulamalı verilen eğitimler de daha çok akıllarda kalmakta. Çocuklarımız neşeli ve unutamayacakları bir gün geçirdiler” dedi.

whatsapp-image-2022-05-26-at-17-32-04-1.jpegwhatsapp-image-2022-05-26-at-17-32-05.jpegwhatsapp-image-2022-05-26-at-17-34-58-7.jpegwhatsapp-image-2022-05-26-at-17-32-05-001.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.