MİLLETVEKİLİ YELDA EROL GÖKCAN MARMARİS'E MÜJDELER GETİRDİ

MİLLETVEKİLİ YELDA EROL GÖKCAN MARMARİS'E MÜJDELER GETİRDİ

Bir dizi ziyaret kapsamında Marmaris'e gelen Ak Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

whatsapp-image-2022-01-27-at-13-42-02.jpeg

Muğla Ak Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan bir dizi ziyaret için geldiği Marmaris’te Ak Parti İlçe binasında basın toplantısı düzenledi. Vekil Gökcan toplantıda Marmaris için değerlendirmelerde bulundu, yapılan ve yapılacak çalışmalarının bilgilerini aktardı.

Ak Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen ve İlçe Teşkilat Başkanı Anıl Berk'inde bulunduğu toplantıda, Muğla Ak parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan Marmaris’in yerel ve genel sorunları hakkında bildirimlerde bulunarak, yapılan yatırımlar hakkında müjdeler verdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi sınıfta kaldı

Türkiye Büyük Millet Meclisinin ara tatile girmesinden dolayı Muğla ve ilçelerini ziyaret ederek kurum müdürleri ile de görüşecek olan Vekil Gökcan ‘’ Muğla olarak bu sene gerçekten özellikle de Marmaris'te çok zor bir yıl geçirdik. Biliyorsunuz yazın çok uzun süren yangın felaketi ,geçtiğimiz günlerde bir sel felaketi, akabinde bir dolu olayı oldu. En son da Muğla olarak çok alışkın olmadığımız karla mücadele ediyoruz. Gerçi Marmaris bu anlamda biraz daha şanslıydı ama Muğla merkez ve Sakar’ın yukarısı dediğimiz ilçelerimizde çok ciddi anlamda kardan etkilenen ilçelerimiz oldu. Özellikle şunun da altını çizmek istiyorum, bunu Meclis'teki konuşmamda da gündeme getirdim Meclis'teki bütçe görüşmelerinde de özellikle yangın ve selden Marmaris ilçemizin ne kadar etkilendiğini söyledim. Biliyorsunuz büyükşehir yasasına göre içme suyu, kanalizasyon, altyapı, şehir merkezlerindeki yangın söndürme yolda yol çalışması tamamıyla Büyükşehir Belediyesine ait. Ama Büyükşehir Belediyesi yangında selde olduğu gibi maalesef İstanbul Büyükşehir Belediyesi nasılsa Muğla Büyükşehir Belediyesi de sınıfta kaldı. Bunun da özellikle altını çizmek istiyorum. Çünkü iki günden beri vatandaşımıza çok ciddi anlamda etkiledi. Yollarda, ana arterlerde bir çalışma olmadı. Karayolları olarak valilik bünyesinde çalışmalar 7 gün 24 saat devam etti. Muğla Valiliği'nden bilgileri de aldım. Özellikle 29 ana yol, 116 mali yol ulaşıma açıldı. Şu an Muğla merkez ve ilçeleri dahil olmak üzere kar yağışından, kar yağışından dolayı kapalı bir yolumuz bulunmamakta. Bin 88 personel, yaklaşık 200 araç ve 59 iş makinasıyla karla mücadele devam ediyor ‘’ dedi.

Yanan alanlar asla imara açılmayacak 835 Bin fidan daha dikilecek

Marmaris’te orman yangınlarının ardından ortaya atılan imara açılacak sözlerine cevap veren Vekil Gökcan yanan alanlar ile ilgili ‘’ Biliyorsunuz yangınlarla mücadele sonrasında yanan yerlerin asla imara açılmayacağını defalarca dile getirdik ve bununla ilgili de biliyorsunuz 11 Kasım'da milli birlik ve beraberlik ağaç dikme töreninde bir araya geldik. Marmaris'te yanan alanlara 835 bin adet fidan dikilecek. Bunu özellikle altını çizmek istiyorum. Bu gerçekten çok önemli. Çünkü muhalefet bizi buradan yerli yersiz sürekli vurmaya kalktı. İşte yanan yerleri imara açacaksınız, yalan yerlere otel yapacaksınız, AVM yapacaksınız diye hem vatandaşımızın aklını bulandıran hem de yalan yanlış ifadelerde bulundular. Yanan yerlerin asla imara açılmayacağını ilk günden itibaren söylemiştik ve söylemeye devam ediyoruz ‘’ şeklinde konuştu.

Marmaris’e yatırımlar devam edecek

Özellikle pandemi döneminden sonra yara alan turizm kenti Marmaris’e yapılacak olan sportif alanlar içinde konuşan Vekil Yelda Erol Gökcan ‘’ Yine geçtiğimiz günlerde Gençlik Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu biliyorsunuz Muğla'ya geldi. Özellikle Marmaris'teki üniversitede yüksek okulda ki öğrencilerimizin KYK yurdu ve sorunuyla ilgili problemleri biz sayın bakanımıza iletmiştik, Sayın Bakanımız da müjdesini verdi, inşallah Marmaris'e bir KYK yurdu yapacağız. Öğrencilerimizin burada ucuz, temiz ve güvenli bir şekilde barına bilmelerini sağlamak için. Yine aynı şekilde Gençlik ve Spor Bakanımız Muğla ziyaretinde Marmaris'e kapalı spor salonu, gençlik merkezi, tenis kortları sözünü de verdi bunun da takipçisi olacağız. Marmaris Bozburun sahasının ihale süreci devam ediyor önümüzdeki günlerde de Marmaris Bozburnuna yeni bir spor tesisi kazandıracağız ‘’ dedi.

Depreme dayanıksız okullar sağlamlaştırılıyor, yeni okullar yapılıyor

Vekil Gökcan geçtiğimiz günlerde depreme dayanıksız okullar ile ilgili konuşulan konu hakkında ‘’Evet Milli Eğitim Milli Eğitim'de bizim için gerçekten önemli. Yaklaşık 10'a yakın okul ve eğitim kurumunda 2023 yılı içerisinde inşaat ve güçlendirme süreçleri de hayata geçirilecek ‘’ diyerek Milli Eğitim Bakanı ile yaptıkları görüşmeler neticesinde Marmaris’e Fen Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi yapılması için projenin başlama düğmesine bastıklarını belirtti.

Kırsal Mahallelerdeki İnternet sorunu çözülecek

Vekil Gökcan özellikle kırsal mahallelerden gelen şikayetleri değerlendirip Türk Telekom ile görüşmelerde bulunduklarını, fiber internet konusunda çalışmaların başladığını, çok kısa zamanda her mahallede hızlı internet kullanılabileceği de belirtti.

Devlet hastanesi inşaatı bitmek üzere

Vekil Yelda Erol Gökcan, Marmaris Devlet Hastanesinin Beldibi mahallesinde bulunan inşaat çalışmalarının tüm hızı ile devam ettiğini, İl Sağlık Müdürü ile irtibat halinde olduklarını ve Hastanenin belirlenen zamanda hizmete açılacağını bildirdi.

Yanan evler tamamlanmaya başladı

Temmuz ayında Marmaris’te çıkan orman yangınlarında en çok zarar gören mahallelerden olan Osmaniye Mahallesinde Toki tarafından yapılan evlerden 6 tanesinin daha yapımının tamamlandığını kalan evlerin de inşaat çalışmalarının devam ettiğini belirten Vekil Gökcan ‘’ Biraz mülkiyet sorunuyla ilgili sorunlar yaşıyorduk. Çevre Şehircilik Bakanlığı, AFAD ve vatandaşlarımızda koordineli bir şekilde çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki günlerde Sayın Bakanımıza da bu konuyu arz edip hızlı bir şekilde bu sorunların çözülmesi için ilgili görüşmelerimizi yapacağız ‘’ dedi.

Marmaris’te elektrik sorunu kalmayacak

Vekil Gökcan ‘’ Marmaris'te AYDEM ile de ilgili 2022 yatırım programıyla da ilgili mahalle mahalle çalışmalarımız devam ediyor. Özellikle 2020 yatırım programı kapsamında Marmaris ilçesinde toplam 6 mahallede olmak üzere 28 milyon TL'lik bir yatırım bütçesi ayrılmış. Ayrıca yeni bir enerji talep gelmesi durumunda da küçük ek tesis kapsamında değerlendirmek üzere iki buçuk milyon TL'lik bir bütçe de bekletilmektedir’’ diyerek elektrik ile ilgili altyapı sorunlarının üzerinde durarak konuların takipçisi olduğunu belirtti.

2022 Turizm sezonu çok güzel geçecek

Türkiye’nin gözde turizm merkezlerinden olan Marmaris’in yaşadığı felaketlerden sonra turizm açısından aldığı zararların göz önünde olduğunu belirten Vekil Gökcan ‘’ evet bu sene inşallah güzel bir yıl geçiririz. Geçtiğimiz sene yangının olumsuz etkileri oldu. Bir taraftan pandemi ile mücadele ettik, bir taraftan yangınla mücadele ettik ve ister istemez turizmi olumsuz yönde etkiledi. Bu sene turizmden çok umutluyuz. Başkanlarımızla da görüşüyoruz. Geçtiğimiz günlerde Turizm Bakanımız geldi. Turizm Bakan Yardımcılarını zaten özellikle turizm türü turizmcilerle bir araya geliyor ve onların sorunları ve önümüze bir süreçle ilgili yapılacak olan işlerle ilgili sürekli bir araya geliyor ve önümüzdeki yol haritasını çizmeye devam ediyorlar. Bizler de sürecin takipçisi oluyoruz ‘’ dedi.

Muğla Ak Parti Milletvekili Yelda Erol Gökcan, Marmaris Ak Parti İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen, Marmaris Ak Parti Anıl Berk ile birlikte kurum ve kuruluşları ziyaret ettiler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.