MART ÇOK GEÇ OLMASIN

MART ÇOK GEÇ OLMASIN

Yaz aylarında çıkan orman yangınlarında yok olan ağaçların yerine yenisini dikmek için ilk günden itibaren mücadele veren gönüllüler Mart ayına kadar fidan dikimi ve tohum ekimi yapılması gerektiğini belirttiler.

tuh3.jpg

Yangınlardan önce dağlarda ağaçlara aşı yaparak meyve vermesi için çalışan Doğa Gönüllüsü Ali Demirtaş yangından sonra da ülkenin çeşitli illerinden gelen ve atalarından kalma tohumları kendisi gibi gönüllü vatandaşlar ile haftanın belirli günleri ekiyor.

Orman Genel Müdürlüğü tarafından yangınlarda vatandaşların da mücadeleye destek olması için verilen eğitim programlarına katılan Orman Gönüllülerinin de desteklediği tohum ve fidan dikme etkinliklerine tüm halkı davet ediyorlar.

whatsapp-image-2022-02-08-at-15-07-36.jpeg

Ali Demirtaş ‘’Ağaç ve tohum dikimi için son bir ay, sonra ekim ayına kadar bir şey yapamayız; ama boş durmak yok. Derneğin ve ağaçlandırma altyapısı için çalışacağız. Altyapı demişken, neyse!.. Bugün karma tohum atıyoruz yine; Halit Narin Lisesi'nin ve yerleşim yerlerinin üstüne. Hem sel gelmesin hem de biran önce yemyeşil olsunlar diye. Diktiğimiz her tohum kocaman ağaçlar olsunlar dileklerimizle...’’ diyerek tüm halkı fidan ve tohum dikimine davet etti.

Bugüne kadar 10 bin fidan ve 30 bin tohumu toprakla buluşturan gönüllüler, ellerindeki keçiboynuzu, meşe,palamut, çamfıstığı,akasya tohumlarını yanan alanlara ekmek için gönüllülerden destek bekliyor.

tuh2-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.