MARMARİS'TE YAYALAR DEMİR BARİYERLERDEN MAĞDUR

MARMARİS'TE YAYALAR DEMİR BARİYERLERDEN MAĞDUR

Marmaris Belediyesinin motorlu araçların geçişinin belirli saatlerde yasak olduğu çarşı içleri girişlerine koydurduğu demir bariyerler önüne park edilmesine vatandaşlar isyan etti.

Marmaris Belediyesi, gelen yoğun şikâyet üzerine motorlu araçların belli saatlerde giriş ve çıkışı yasak olan sokak ile cadde girişlerini demir bariyerler ile kapattı. Kimi vatandaş ve esnaflar demir bariyerlerin konulması çağ dışılık yorumları yaparken asıl sorunun önüne park edilerek geçişlerin sağlanamaması oldu. Kapalı çarşıya ve yasaklı alanlara girmek için motosikletlerini demir bariyerleri önlerine koymasıyla bu sefer yayalar zor durumda kaldı. Demir bariyerlerden geçmek isteyen vatandaşlar önüne park edilen motosikletler nedeniyle zor anlar yaşadı.

POLİS VE KAMU GÖREVLİLERİ DE ZORLUK YAŞIYOR

Kimliği belirsiz kişi ve kişilerce kırılan asma kilitlerin değiştirilmesi sonucu görev için harekete geçen motosikletli yunus polisleri, polis araçları zor anlar yaşadı. Bir olaya gitmek isteyen motosikletli ve araçlı polisler, kilitlerin değişmesi nedeniyle zorluk yaşadı. Kapalı Çarşı, Yat Limanı’na bir hastaya giden ambulans ekipleri de anahtarların değişmesi nedeniyle sıkıntı yaşadı. Sağlık konusunda dakikalarla yarışan ambulans ekipleri kilitlerin açılması için zabıtaya ulaşmaya çalıştı.

VATANDAŞ ÇARE İSTİYOR

Marmaris Belediyesi ve polisten çare beklediklerini dile getiren H.T.(38), “ Bizler, kimseyi suçlamıyoruz. Tabii ki Yat Limanı ve kapalı çarşıda motorlu araçlar dolaşmasın. Büyük tehlike arz ediyor. Fakat yapılan demir bariyerler çözüm yerine daha çok sorun oldu. Vatandaş araçlarını demir bariyer önüne koyup gidiyor. En azından zabıta ekipleri dolaşarak bunun bir çözümünü bulsun. Demir bariyer olan alanlarda zabıta göremiyoruz. Kimse bir şeyi kontrol etmiyor” dedi. Esnaf A.S.T ise, “ 22 yıldır kapalı çarşıda esnaflık yapıyorum. Motosikletli çok kişi yasak alanlara girip-çıkıyor. Yapılan uygulama bir nebze olsun güzel ama denetim yok. Demir bariyer önleri otoparka dönmüş durumda. Ayrıca sabah saat 11.00 kadar açık deniliyor ama bir bakıyoruz demir bariyerler kapalı. Onlarca zabıta memuru var. Demir bariyer giib çağ dışı bir şey yapılacağına. Koy çarşıya 5 tane zabıta. Yasak saatlerde girenlerin plakasını alsın ceza kessin. Bu belediye de ek gelir olur. Cezalar geldikçe ve denetim kontrollü devam ettikçe giren olmaz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.