MARMARİS'TE YAĞIŞTA HASAR GÖREN ARAÇLAR SANAYİYE AKIN ETTİ

MARMARİS'TE YAĞIŞTA HASAR GÖREN ARAÇLAR SANAYİYE AKIN ETTİ

Marmaris İlçesinde, dört gün süren dolu ve kuvvetli sağanak yağmur yağışı araçlara hasar verdi. Araç sahipleri tamir için sanayi sitesine aklın etti. 12 kaporta ve göçük işlemi yapan dükkanda 170 aracın onarımı için beklediği öğrenildi.

Marmaris ilçe merkezi ve 13 kırsal mahallesinde, 8 Ocak’ta başlayan yağmur, akşam saatlerinde,20 dakika süren şiddetini artırdıkça ceviz büyüklüğüne ulaşan doluya döndü. İlçe merkezi dolu nedeniyle beyaza büründü. Dolunun ardından dört gün boyunca aralıklı kuvvetli sağanak yağmur düne kadar devam etti. Havanın normale dönmesiyle birlikte bugün(Cuma) araç sahipleri otomobillerindeki hasarları tamir ettirmek için oto sanayi sitesine gitti. Özellikle boyasız göçük düzeltme dükkânlarında yoğun talep yaşandı. Yoğunluk nedeniyle araç sahipleri anahtarlarını ustalara teslim edip gitti. Kaporta, boya ve göçük tamiri yapan 12 dükkân önünde araçlar park edilerek sırası gelenlere hasar durumuna göre işlem başlatıldı. Göçük düzeltme işleminin hasar durumuna göre 3 saat ile bir gün arasında sürdüğü sanayi sitesinde fiyatların ise 400 liradan başlayıp 1500 liraya kadar çıktığı öğrenildi. Boya işlemi gerektiren durumlarda fiyatların 2500 ile 4000 bin liraya kadar çıktığı kaydedildi.

16 SAAT ONARIM İÇİN ARAÇLARIN BAŞINDAYIZ

Araç kaporta, bakım ve tamir atölyesi işletmecisi Erdal Dinçsoy, “ Genellikle dolu hasarı için bize geldiler. Marmaris’te dolu uzun süre yağdığı için 15 santime ulaşan bir yoğunluk oldu. Çok araçların tavan cam, stop cam ve çevresinde ağır hasar oluştu. Kasko ve sigorta işlemlerine göre hasarlar gideriliyor. Özen gösterilmesi gereken bir işlem olduğu için uzun sürüyor. Şafak vakti dükkânımızı açıp 16 saat boyunca araçların onarımı için çalışıyoruz” dedi. Kaporta ustası Ahmet Gencen ise, “ Demir çubuklarla özellikle otomobillerin tavan kısımları düzeltiliyor. Hasar durumuna göre 4 saat ile bir gün arasında bir çalışma gerekiyor. Göçük düzeltme titizlik gereken bir işlem bu nedenle emeği büyük ve özveri istiyor” dedi. Araçların kaporta ve göçük işlemlerini yapan 12 dükkânda bugün itibariyle 170 otomobilin onarım için geldiği öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.