Marmaris'te üç günde 142 mülteci ve 1 organizatör yakalandı

Marmaris'te üç günde 142 mülteci ve 1 organizatör yakalandı

Marmaris İlçesi’nde, üç günde Yunanistan askerlerince Türk karasularına geri itilen aralarında kadın ve çocukların bulunduğu 142 kaçak göçmen Türk Sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı, 1 organizatör yakalandı.

Marmaris İlçesi’ne 65 kilometre mesafedeki Bozburun Mahallesi Bozukale ve Serçe Limanı açıklarında 12 ve 13 Kasım tarihlerinde Yunanistan askerleri tarafından 6 can salı, 1 zodyak bot bıçakla delinerek Türk karasularına itilen 142 kaçak göçmen Türk Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Devriye gezen Güney Ege Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı ekipleri aldıkları ihbar sonucu batmak üzereyken 6 can Salı ve 1 zodyak botta bulunan kaçak göçmenleri kurtardı. Aralarında bir Türk organizatör tespit edilerek gözaltına alındı.

Sahil Güvenlik Marmaris Grup Komutanlığı’na getirilen aralarında kadın ve çocukların bulunduğu kaçak göçmenler kimlik tespiti ardından doktor kontrolü yapıldı. Çoğunluğu Suriyeli olan Burma, Somali ve Irak uyruklu 142 kaçak göçmen işlemleri ardından Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne gönderildi.

Gözaltına alınan Türk organizatörün balıkçılık yaptığı ve sorgusunun devam ettiği öğrenildi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.