Marmaris'te şiddetli rüzgar yaşamı kötü etkiledi

Marmaris'te şiddetli rüzgar yaşamı kötü etkiledi

Marmaris İlçesi’nde, saatteki hızı 40 kilometreyi bulan kuzey batı rüzgârları(Karayel) yaşamı kötü etkiledi. 35 metre uzunluğunda “Demir” adlı ahşap günü birlik gezi teknesi karaya oturdu.

Marmaris İlçesinde, saat 10.30 sıralarında sahillerde etkisini artıran kuzeybatı rüzgârı zaman zaman saatteki hızı 40 kilometreyi buldu. Sahil Güvenlik ekipleri telsizle kaptanları dikkatli olması konusunda uyardı. Yat Limanı, Kordon Caddesi ve Uzunyalı Mevkiinde kapalı iş yerlerinin önlerindeki saksı, masa ve sandalyeler devrildi. Yat Limanının İçmeler Mahallesi’ne kadar uzanan 11 kilometrelik sahil şeridinde bazı MOBESE kameraları kırıldı, kablolar koptu. 4 metreyi bulan dev dalgalar nedeniyle Yat Limanı yürüyüş yolu su ile doldu. Oteller bölgesi olarak adlandırılan Uzunyalı Mevkiinde 35 metrelik “Demir” adlı ahşap günü birlik gezi teknesi karaya oturdu. Sahil şeridinde bulunan binaların çatılarından düşen anten, uydu ve tuğlalar yaralanma ve zarara neden olmadı. Marmaris- Turunç ve Marmaris- Datça Karayolu’na düşen küçük kaya parçaları ekipler tarafından temizlendi. Saat 12.00 sıralarında şiddetli rüzgâr etkisini yitirdi. Başlayan hafif yağmur nedeniyle 4 maddi hasarlı motosiklet kazası meydana geldi. İlçe’nin kırsal mahallerinde olumsuz bir olayın yaşanmadığı bildirildi. Belediye ekipleri şiddetli rüzgâr ve yağmur sonrası sahil şeridinde hummalı temizlik çalışması başlattı. 1,5 saat süren şiddetli rüzgar nedeniyle yaralanma ve üzücü bir olayın yaşanmadığı öğrenildi.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, aralıklı sağanak yağmur ve rüzgarların Çarşamba gününe kadar devam edeceğini, vatandaşların dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.