MARMARİS'TE ÖZEL BİR OKULDA ÖĞRETMENE MOBBİNG VE TEHDİT İDDİALARI

MARMARİS'TE ÖZEL BİR OKULDA ÖĞRETMENE MOBBİNG VE TEHDİT İDDİALARI

Öğretmenler ek ders ücreti almaksızın haftada ortalama 36 saat çalışmak zorunda kalırken, maruz bırakıldıkları muamele ise oldukça ağır. Son olarak Marmaris’te bir özel okulda yaşandığı iddia edilen mobbing olayından sonra gözler özel okullara çevrildi.

Özel okullarda çalışan öğretmenler, birçok sorunla boğuşuyor. Binlerce öğretmen asgari ücret ve altına çalışmak zorunda bırakılıyor. Öğretmenler ek ders ücreti almaksızın haftada ortalama 36 saat çalışmak zorunda kalırken, maruz bırakıldıkları muamele ise oldukça ağır. Son olarak Marmaris’te bir özel okulda yaşandığı iddia edilen mobbing olayından sonra gözler özel okullara çevrildi.

ON BİNLERCE EĞİTİMCİ ÖZEL OKULLARA MAHKUM

Eğitim fakültelerinden her yıl yaklaşık 48 bin öğretmen adayı mezun oluyor, 2022 KPSS’ye giren öğretmen sayısı 394 bin 691. Kamuya yapılan öğretmen ataması sayısı ise 15 bin. Yani binlerce öğretmen özel okullar, etüt merkezleri ve kurslarda çalışmaya mecbur bırakılıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın verilerine göre ülkede bulunan özel okul sayısı 13 bin 501, burada çalışan öğretmen sayısı ise toplam 162 bin 215.

BİR ÜZÜCÜ OLAY MARMARİS’TEN

Marmaris’te özel bir okul öğretmenlere yaz maaşı vermemek için tatil süresi boyunca çalışma zorunluluğu getirdi. Durumu kabul etmeyen bazı öğretmenler, istifaya zorlandıklarını ve mobbinge uğradığını iddia ederek okul yönetimine istifasını verdi. Sözleşmesi bitmediği için istifa etmeyen öğretmenlerden biri ile okul yönetimi arasındaki tartışma ise pes dedirtti.Baskıya maruz kaldığını ve koşullarının oldukça kötü olduğunu belirten öğretmen N.K. istifa dayatmasını kabul etmeyince okul sahibi ile tartışma yaşadı. Yaşanan tartışmada okul sahibi A.G.'nin öğretmen N.K.'ya 'Kaşınma', 'gelir kafanı kırarım’ gibi tehditlerde bulunduğu iddia edildi. Kurum tarafından mağdur edildiklerini ifade eden öğretmen N.K. , “ Bu özel okuldan çalıştığım sürece asgari ücret aldım. Kendi kızımın okul taksitini aynı kuruma elden teslim ettim. Okuldan mart ayından beri maaş alamıyorum. Ayrıca sigortamızda eksik yatırılıyor. Okul yönetimini dava edeceğim ve hakkımı sonuna kadar arayacağım” dedi.

İddialarla ilgili cevap hakkı doğan özel okul yetkilileri açıklamalarınızı bekliyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum