MARMARİS’TE MÜZİK YAYINLARI 24.00 GEÇMEYECEK KARAR ONANDI

MARMARİS’TE MÜZİK YAYINLARI 24.00 GEÇMEYECEK KARAR ONANDI

Resmi Gazete’de yayınlanan karar göre, hassas kullanım alanları olmak üzere açık, yarı açık eğlence yerlerinde gece saat 00.00 ile 07.00 saatleri arasında canlı müzik yayını yapılması yasaklandı.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik değişikliğiyle, eğlence yerlerinin çevresel gürültü kriterlerine ilişkin düzenleme yapıldı. “Çok hassas”, “hassas” kullanım alanlarındaki mevcut açık ve yarı açık eğlence yerlerinin bir yıl içerisinde tüm cepheleri ile tavanının kapalı hale getirilmesi gerekecek. Açık ve yarı açık yeni eğlence yerlerinin kurulmasına izin verilmeyecek. Disko, restoran, pub ve barlarda canlı müzik yayınına izin verilen saatlerde ise yönetmelikle belirlenen sınır değerleri sağlayacak şekilde faaliyetler sürdürülebilecek. Genelgeye göre, açık ve yarı açık eğlence mekânları tamamen kapatılacak. Kapatılmadığı ruhsatları iptal olacak. Açılı kapanır mekanizma özelliği olmayacağı yayınlandı. Ayrıca yönetmelikte yapılan bir başka düzenlemeye göre “çok hassas” kullanımları etkileyebilecek şekilde yakınında, bitişiğinde, altında veya üstündeki alanlarda konser, gösteri, miting, tören, festival ve benzeri açık hava faaliyetleri gerçekleştirilemeyecek.

"Hassas" ve "az hassas" kullanımların bulunduğu alanlarda konser, gösteri, miting, tören, festival ve benzeri açık hava faaliyetlerinin de 24.00-07.00 saatlerinde yapılması yasaklandı.

Bu alanlarda açık hava faaliyetlerine, çevresel gürültüye maruz kalan kişilerin ve yaşanan şikâyetlerin yoğunluğu göz önünde bulundurularak, İl Mahalli Çevre Kurul Kararı ile hem alan sınırlaması getirebilecek hem de 24.00-07.00 saatleriyle sınırlı olan yasağın süresi uzatılabilecek. Yönetmelikte geçen “çok hassas” ve “hassas” kullanımlar, evler, hastane, çocuk ve yaşlı bakımevleri, yatılı eğitim kurumları ve öğrenci yurtlarını, "hassas" kullanımlar, otel, okul ve dini tesisleri,"az hassas" kullanımlar ise idari ve ticaret binaları, çocuk bahçeleri, oyun alanları ve spor tesislerini kapsıyor.

MARMARİS GİBİ TURİZM ŞEHİRLERİ İFLAS EDER

Yayınlanan genele sonrası Türkiye’de ilk ve tek olan 300 metre uzunluğunda 96 bar, disko ve ile gece kulübünün sıralandığı BARLAR SOKAĞI işletmecileri isyan etti. Hükümetin tamamen kapınıza kilit vurun gidin demek istediğini ifade eden işletmeciler, “ Marmaris’in eğlenceleri dünyaca ünlü. Tatilci ve turistlerin olmazsa olmazları arasında Barlar Sokağı gelir. Özellikle İngiltere pazarına hitap eden ilçemizde İngilizlerin vazgeçilmesi eğlencedir. Bu resmen müzik yayını 24.00’de durdurun kalkın gidin demektir. Yani evinizden misafirinizi kovmaktır. Binlerce kişi eğlence sektöründen ekmek kazanıyor. Tek bizim değil Uzunyalı ve Armutalan Mahallesi’nde tüm eğlence mekânları sekteye uğrayacak. Birçok kişi iflas bayrağını çeker. Marmaris, Bodrum, Çeşme, Kuşadası, Didim, Fethiye gibi yabancıya hitap eden ilçelerde ayrı bir düzenleme gelmelidir” dedi.

“MARMARİS YETKİLİLERİ VE SİYASİLERİ HÜKÜMETLE GÖRÜŞÜN”

Marmaris siyasi, oda, STK ve turizm temsilcilerine seslenene eğlence sektörü işletmecileri, “ Pandemi, tur operatörlerin batması ve ekonomik istikrarsızlık nedeniyle zor günler geçirdik. Turizm şehirlerine özel statü verilmesi için başta GETOB, TÜROFED, TÜRSAB gibi yetkililer Turizm Bakanı ile görüşmeli. Belediye başkanı, oda ve sivil toplum temsilcileri hükmet yetkilileri ile görüşerek çözüm üretmelidir. Marmaris’te her şey turizm sektörüne bağlı ve bir lokomotif. Bir an önce geç olmadan ortak karar alınıp hareket edilmelidir” şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.