MARMARİS'TE MOBESE KAMERALARINDAN DENETİMLER ARTTI

MARMARİS'TE MOBESE KAMERALARINDAN DENETİMLER ARTTI

Marmaris İlçesinde, MOBESE kameralarından yapılan bir saatlik denetimlerde trafik kurallarına uymayan çoğunluğu motosiklet olmak üzere 88 sürücüye ceza kesildi.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Amirliği ekipleri, ilçe girişi, sokak ve ana caddelerde yaptığı denetimleri MOBESE’ye(Mobil Elektronik Sistem Entegrasyonu) taşıdı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü hizmet binasında bulunan 155 ihbar hattı odasında 1 komiser olmak üzere toplam 4 polis tarafından, her gün bir saat, ilçe giriş ve çıkışları başta olmak üzere 120’si hareketli olmak üzere 500 noktaya yerleştirilen mobese kamerası görüntülerinin canlı olarak izlenip, kural ihlali yaptığı tespit edilen sürücülerin ekran görüntüsü ile plakalarının kayıtlı olduğu adreslere ceza gönderileceği bildirildi.

İKİ SAATTE 88 SÜRÜCÜYE CEZA KESİLDİ

Mobese kameralarından devam eden denetimler kapsamında bir saat içinde şehir içi-dışı emniyet kemeri takmayan, araç kullanırken cep telefonu kullanan, trafik ışığı ihlali yapan, yayalara ait motorlu araçların girişi yasak olan sokaklarda giren, trafiği tehlikeye sokan, park yasağı bulunan alanlardaki araçlar olmak üzere toplam 88 sürücüye çeşitli suçlardan cezai işlem uygulandı. Ceza kesilen sürücülerin yarısından fazlasının motosikletliler olduğu bildirildi.

CAN SAGLIĞI İÇİN KASK TAKIN

Marmaris İlçe Trafik tescil ve Denetleme Komiseri Oktay Çobanoğlu, “ Halkımızın can güvenliği ve kamu düzeni sağlamak amacıyla 7 gün farklı saat dilimlerinde iki şer saat mobeseden denetim yapıyoruz. İlçe giriş-çıkışları, ana cadde ve sokaklarda mobese görüntüsünü alarak plakalarına kural ihlali yaptığı maddeyi ekleyerek adreslerine tebligatı gönderiyoruz. İlçemizde özellikle motosikletli kask takmayan sürücülere yönelik takibimiz mevcut. Hem kameralardan hem de ana cadde ve sokaklarda sıkı denetimlerimiz devam edecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.