MARMARİS'TE “MAVİ VATAN-2022” TATBİKATI NEFES KESTİ

MARMARİS'TE “MAVİ VATAN-2022” TATBİKATI NEFES KESTİ

Mavi Vatan 2022 Tatbikatı'nın SGG faaliyetleri, Marmaris açıklarında yapıldı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın, TCG Kemal reis fırkateyninde takip ettiği tatbikat, TCG Salihreis fırkateyninin 19 pare top atışı yapıp selamlamasıyla başladı.

Ardından, SAS timinin taktik pençe harekâtı başladı. Operasyon kapsamında, bölgeye helikopterle intikal eden tim, suya atlayıp mayına doğru yüzerek, mayına patlayıcı ve fünye monte etti. Mayının etkisiz hale getirilmesinin ardından denizden toplandı.

ADADAKİ HEDEFLER TAM İSABET

Tatbikat, SAT timlerinin Yılancık Adası'ndaki hedefleri tahrip etmesiyle devam etti. Bir tim helikopterden suya atlarken, bir başka tim sualtı intikal aracıyla bölgeye geldi. Bu timlere, helikopterden paraşütlerle adaya inen başka bir tim eşlik etti. Timler, ada üzerindeki 2 hedefe hücum gerçekleştirerek, hedefleri SAT botlarıyla tahrip etti. Daha sonra adaya Türk bayrağı çekildi.

SAT TİMLERİ HELİKOPTER’DEN GEMİYE İNDİ

Ardından, SAT timleri, TCG Gediz fırkateyninde helikopterle 'fast rope' tekniğiyle iniş yaparak, gemiyi senaryo gereği ele geçirdi. Son olarak, yerli ve milli imkanlarla üretilen Tuzla sınıfı karakol gemileri tarafından, denizaltılara karşı kullanılan DSH roketi ateşlendi. Ardından, helikopter suya sonar daldırarak denizaltının yerini tespit etti. Tatbikat senaryosu gereği denizaltı satıha çıktı. Ardıdnan, deniz karakol uçağı tarafından denizaltı aracına, torpido hücumu yapıldı. Son olarak, Aksungur İHA tarafından ilk defa Mam-L roketi bir resmi tatbikatta kullanılarak ateşlendi. Tatbikata katılan toplam deniz ve hava unsurları geçit töreninde Akar'ın içinde bulunduğu TCG Kemalreis gemisini selamladı

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN CANLI BAĞLANTI İLE KATILDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mavi Vatan Tatbikatına canlı bağlantı ile katılarak, "Kendilerini gelişmiş, modern, çağdaş addeden ülkeler sığınmacıları denizlerde ölüme terk ederken, hatta botlarını batırarak öldürmeye kalkarken biz deniz kuvvetlerimiz ve sahil güvenliğimizle yüz binlerce canı karanlık sularda kaybolmaktan kurtardık" dedi. Erdoğan, dünyanın en köklü devlet ve ordu geleneğine sahip millet olarak hazarda ve seferde daima vatan müdafaasına, ülkenin menfaatlerinin korunmasına hazır bir silahlı kuvvetlere sahip olduklarını kaydederek, "'Ölürsem şehit kalırsam gazi' anlayışıyla gece gündüz görev başında olan kahraman askerlerimizin varlığı bugünkü huzurumuzun ve geleceğimizin en büyük teminatıdır. Kahraman ordumuz bir yandan sınırlarımızda ve ötesinde pek çok önemli görevi başarıyla ifa ederken diğer yandan da hazırlıklarını gözden geçirdiği tatbikatlarını planlandığı şekilde sürdürüyor. Mavi Vatan 2022 Tatbikatı da hem harekâta hazırlık eğitimlerini tamamlamak hem de yerli ve milli silah sistemlerimizin etkinliğini test etmek amacıyla 11 Nisan’dan beri devam etmektedir. Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız Karadeniz, Ege ve Doğu Akdeniz’deki unsurlarının diğer kuvvet komutanlıkları ve kamu kurumlarıyla koordinasyon halinde yürüttüğü tatbikatımız hamdolsun başarıyla neticelenmiştir. Tatbikata katılan gemiler, uçaklar, helikopterler, insansız hava araçları ve özel görev personelimiz vazifelerini yerine getirerek her zaman harekâta hazır olduklarını göstermişlerdir" diye konuştu.

whatsapp-image-2022-04-21-at-18-29-23-2.jpegwhatsapp-image-2022-04-21-at-18-29-23.jpegwhatsapp-image-2022-04-21-at-18-29-24-2.jpegwhatsapp-image-2022-04-21-at-18-29-24-3.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.