MARMARİS'TE LGS  HEYECANI

MARMARİS'TE LGS HEYECANI

Bugün Türkiye Genelinde düzenlenen LGS (Liseye geçiş sınavı) 'ye giren 8'inci sınıf öğrencileri hayallerindeki liseyi kazanabilmek için sınavda ter döktü.

Marmaris’te sabahın erken saatlerinden itibaren veliler ve öğrenciler sınav heyecanı dorukta başladı. Marmaris genelinde 21 okulda toplam 1076 öğrenci gelecekleri için ter döktü. Okulun çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken sınavda öğrenciler adrese bağlı olarak kayıt oldukları okullarda sınava girdi. Sınava girecek öğrenciler kimlik kontrollerinin ardından binaya alındı.
8'inci sınıf öğrencileri hayallerindeki liseyi kazanabilmek için sınavda ter dökerken, sınıflarda sorularını cevaplamaya çalışırken, ailelerin okul bahçesine girişine izin verilmedi, sınav binasının yakınında çocuklarının sınavdan çıkmasını bekledi. Bazı aileler çocukların sınavının iyi geçmesi için dua ederken, bazıları ise yakında bulunan parkta sandalyelerinde oturarak heyecanlı bekleyişini sürdürdü.
Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı başvuru kılavuzuna göre sınavın birinci oturum 09.30’da gerçekleştirildi. Birinci oturumda, öğrencilere Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile yabancı dil derslerinden toplam 50 soru soruldu ve 75 dakika yanıtlama süresi verildi. İkinci oturumu ise 11.30’da başladı ve 12.50'de sona erdi. Öğrencilerin ikinci oturumda matematik ve fen bilimlerinden toplam 40 soruyu yanıtlamaları için 80 dakika süreleri oldu. İki sınav oturumu arasındaki 45 dakikalık zaman diliminde öğrenciler, okul bahçelerine çıkarak dışarıda olan ailelerin uzaktan da olsa moral ve motivasyon desteklerini alıp ihtiyaçlarını giderdi.
İLK OTURUM KOLAYKEN İKİNCİ OTURUMDA ZORLANDIK.
14 yaşındaki 8.ci sınıf öğrencisi Selin Ş. “İlk oturumda sözel kısım gayet kolaydı, ikinci oturum ise beni çok zorladı. 1 sene boyunca hayalini kurduğumuz Lise için canla başla çalıştık, umarım herkes okumak istediği Liseye yerleşebilir. Gerçekten sınava giren öğrenciler olarak hepimiz çok heyecanlıyız. Geleceğimizin belirlenmesindeki attığımız bu ilk adım hepimiz için hayırlı olur” ifadelerini kullandı.

SONUÇLAR 26 HAZİRAN'DA
Sınav sonuçları, 26 Haziran'da www.meb.gov.tr internet adresinden ilan edilecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla LGS tercih ve yerleştirme kılavuzu yayımlanacak ve liselere yerleştirme süreci başlatılacak. Sınava girmeyen öğrenciler, yerel yerleştirmeyle liselere yerleştirilecek.

whatsapp-image-2023-06-04-at-13-41-37-3.jpegwhatsapp-image-2023-06-04-at-13-41-37-2.jpeg

whatsapp-image-2023-06-04-at-12-40-23-3.jpeg

whatsapp-image-2023-06-04-at-12-40-23-1.jpeg

Muhabir : Fulya Aybat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.