MARMARİS'TE KASK DENETİMLERİNE TEPKİ DE DESTEK DE BÜYÜK

MARMARİS'TE KASK DENETİMLERİNE TEPKİ DE DESTEK DE BÜYÜK

Marmaris'te motosiklet sürücüleri kask denetimleri devam ediyor. Polis, kaskı yanında olmayan sürücü ve yolcuları bırakmayarak araçlarını otoparka çekip ceza işlem uyguluyor.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün motosikletli sürücü ve yolcuların kask takma alışkanlığının artması için başlattığı “şok” denetimleri her gün devam ediyor. İlçe’nin farklı noktalarında, gece görev yapan polislerin çağrılarak tüm birim ekipleriyle yapılan denetimlerde ceza yağdırılıyor. Kaskı yanında olmayan sürücülerin motosikletleri bağlanarak otoparka gönderiliyor. Yolcu kask takmıyorsa araçtan indirilerek yaya gönderiliyor.

SOSYAL MEDYADAN TEPKİLER BÜYÜYOR

Yapılan denetimlerin haber linklerini sosyal medya platformlarında paylaşan vatandaşlar ciddi tepkiler vermeye başladı. Bir televizyon kanalının instigram hesabında yapılan paylaşımda “Erman_erman” adlı bir kullanıcı, “ Bir ülkenin üretim olmazsa böyle kendi vatandaşlarına pusu kurarcasına denetim yapıp kasayı doldurur sonra kutu kutu gider”, “Hsynglp” adlı bir kullanıcı ise, “ Kask kullanan kendi hayatını korur. Başkasını rahatsız eden,hayatını tehlikeye atan sürücülere denetim uygulanmalı.Örnek olarak egzoz bağırtanlar,yüksek sesle müzik ,alkol vb..Başkasının hayatını tehlikeye atacak ihlallere denetim artmalı. Alkol denetimi yapılıyor ama haftada bir kez ancak. “X” adlı bir kullanıcı, “ Bırakın kask denetimini. Kask takmayan kendi canını düşünmüyordur. Marmaris’in asayişini sağlayın, olaylara zamanında müdahale edin. İşiniz gücünüz istatistikleri doldurmak. Pandemiden bu yana millete ceza kesmekten başka bir şey yapmadınız. Türkiye’nin birçok şehrinde bu kadar uygulama yok. Uygulama oralarda olmayınca bir şey olmuyor Marmaris’te mi oluyor?” yorumu yaptı.

DENETİMLERE DE DESTEK VERENLER DE ÇOĞUNLUKTA

Bilinçli motosiklet sürücüleri ise yapılan denetimlerin yetersiz olduğunu daha sık aralıklarla yapılmasını önerdi. Muğla’dan her gün takviye getirilerek tüm sokak ve caddelerde motosiklet sürücülerin kask takması için uygulama yapılmasını isteyen duyarlı insanlar, “ Motosiklet sürücülerin çoğunluğu duyarsız ve bilinçsiz sürücü. Marmaris’te arabadan çok motosiklet mevcut. Kazaların çoğunluğu motosiklet sürücülerinden kaynaklı. Ayrıca takılan kaskların çoğunluğu ucuz ve plastik. Koruyucu bir özelliği yok. Tabii ülke şartlarında sağlam bir kask bin liradan başlıyor.Denetim yapan polislerimize her zaman desteğiz. Herkes kaskını takmalıdır” şeklinde konuştuç.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.