MARMARİS’TE KADINLAR KATİLLERİ DEĞİL KADINLARI KORU SLOGANI İLE YÜRÜDÜLER

MARMARİS’TE KADINLAR KATİLLERİ DEĞİL KADINLARI KORU SLOGANI İLE YÜRÜDÜLER

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar gününde onlarca kadın Ketenci Otelin önünden Atatürk Meydanına kadar ellerinde pankartlar ve sloganlarla yürüdüler.

Yürüyüşe Türkiye İşçi Partisi Marmaris Belediye Başkan adayı Tanla Söylemez ve parti teşkilatı, Cumhuriyet Halk Partisi Marmaris Belediye Başkan adayı Acar Ünlü ve parti teşkilatı’nın katılımıyla onlarca kadın yürüyüşü sürdürdü.

Kadınlar ellerinde “inadımız,irademiz kadınlar geleceğimiz”, “ eşitlikte , özgürlükte, yaşamada inat kazanacak yaşasın 8 Mart”, “ erkek değil gerçek adalet” pankartlarıyla yürürken “korkmuyoruz,susmuyoruz,itaat etmiyoruz”, “katilleri değil kadınları koru” sloganlarını attılar.

Kadın hakları platformu sözcüsü “ 8 Mart emeğimizin sömürülmesine, görünmez kılınmasına, ayrımcılığa; her türden baskıya ve şiddete karşı direnişi simgeleyen önemli bir mücadele günü. 8 Mart aynı zamanda kadın emeğinin değersizleştirilmesine karşı ancak örgütlü direnişle kazanım elde edebileceğinin açık bir göstergesidir. Bugüne dek emek, hak veeşitlik mücadelesi uğruna hayatını kaybeden bütün kadınların onurlu mücadelesini selamlıyoruz.Sesimizi onların sesine katarak ayrımcılığa, şiddete, eşitsizliğe, sömürüye, gençliğe, baskılara ve savaşlara karşı sesimizi yükseltiyoruz.
Her geçen gün yoksullaşıyoruz, Türkiye'de ve dünyanın hemen hemen her yerinde kadınların büyük ölçüde sosyal güvencesiz, kayıt dışı çalıştırılıyor, ucuz emek gücü olarak görülüyor ve eşit değerde ise eşit ücretten yoksun bırakılıyor. Emeğimizin görünür ve değerli olmasını sağlamaya yönelik herhangi bir düzenleme de yapılmıyor. Kadınların kurumsal alandan, sosyal yaşamdan, üretimden uzaklaşmak zorunda bırakan sisteminizi açıkça istemiyoruz.
Bu ülkede her gün en az 3 kadın katlediliyor.Faillerse cezasızlık, korumasızlık ve hukuksuzluk nedeniyle etrafta gezmeyi sürdürüyor. Ama iktidar ataerkil kapitalist sistemin ihtiyaçlarına uygun biçimde, fiili kürtsj yasakları ve nüfus politikalarıyla kadın bedenleri üzerinden, kadın cinselliği ve doğurganlığını denetlemeyi sürdürüyor”sözlerini ifade etti.

Yürüyüş kadınların barışın simgesi olarak adlandırılan zeytin dalından yapılmış taçlarını suya bırakmaları ile sona erdi.

img-7464.jpeg

img-7462.jpeg

img-7461.jpeg

img-7417.jpeg

Muhabir:Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum