MARMARİS'TE İNGİLİZ TURİSTLERİ DOLANDIRILAN ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ

MARMARİS'TE İNGİLİZ TURİSTLERİ DOLANDIRILAN ŞEBEKE ÇÖKERTİLDİ

İNGİLİZ turistler ile dostluk kurup mevduat hesaplarını ele geçiren şüpheliler polisin üç ay süren teknik çalışması sonucu yakalandı. İngiliz turistlerden 32 milyon lira gelir elde ettiği öne sürülen 11 şüpheliden 5’i tutuklandı.

Marmaris İlçesi’ne tatile gelen İngiliz turistlerin dolandırıldığı ihbarını alan Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri geniş çaplı bir araştırma başlattı. Yapılan araştırmalarda İzmir bağlantılı Muğla’nın 3 ilçesinde dolandırıcılık araştırmasını tamamladı. Marmaris merkezli operasyonda İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla teknik ve fiziki takip başlatıldı. İki kişi üzerinden yapılan teknik ve fiziki çalışmalar sonucunda toplam 11 kişi tespit edildi. Delilleri toplayan polisler hafta başında Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla operasyon başlattı.11 şüphelinin ev ve iş yerlerine şafak vakti baskın düzenlendi. Yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca ve bunlara ait 50 mermi, uyuşturucu maddeleri, çeşitli bilgisayar ve cep telefonları ele geçirildi. S.A., N.A., Ö.T., B.Ç., E.D., E.D., B.A., M.A., A.S., T.B. ve İ.Ö. yakalanarak gözaltına alındı.

İNGİLİZ TURİSTLERDEN BÜYÜK VURGUN İDDİASI

Muğla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Müdürlüğü’nde gözaltına alınan aralarında bir kadının da bulunduğu 11 şüphelinin sorgusu yapıldı. Yapılan sorgulama ve elde edilen deliller doğrultusunda şüphelilerin İngiliz turistlerden 32 milyon lira civarında vurgun yaptığı öne sürüldü. Poliste işlemleri tamamlanan biri kadın toplam 11 şüpheli sabah saatlerinde Marmaris’te mahkemeye çıkartıldı. Şüphelilerden S.A., B.Ç., B.A., N.A., ve T.B., tutuklanırken, M.A., İ.Ö., Ö.T., A.S., E.D. ve E.D. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.