MARMARİS'TE HAMAMBÖCEĞİ İSTİLASI BAŞLADI

MARMARİS'TE HAMAMBÖCEĞİ İSTİLASI BAŞLADI

MARMARİS’te, ev ve iş yerlerinin ortağı HAMAMBÖCEKLERİ sıcakların aniden bastırmasıyla ortaya çıkmaya başladı. Marmarisliler yeterli mücadele verilmediği için tepkilerini dile getirdi.Turistler gördüklerine inanmayarak kısa süreli korku yaşadı.

MARMARİS’te, sıcakların yükselmesiyle rögar ve giderlerden çıkıp sokak, ana cadde, ev ile iş yerlerinde sık görmeye alıştığımız HAMAMBÖCEKLERİ yine sosyal medya platformlarında yerini aldı. Bir anda yüzlercesinin rögarlardan çıkarak sokaklara dolan hamamböcekleri turistleri korkuturken Marmarisliler de bıkkınlık verdi. Çekirdek büyüklüğünden başparmağa kadar büyüklüğe varan yüzlerce hamamböceği ana cadde de toplu halde görününce yabancı turistler panikledi.

YETERLİ MÜCADELE YAPILMIYOR

Marmarisliler, sık görünen hamamböcekleri ile yeterli mücadele edilmediği iddiasında bulundu. İlçe merkezinde her evde ve iş yerinde görünen hamamböcekleri ile ilgili yurttaşlar tepkilerini dile getirdi. Artık söylemekten bıktıklarını dile getiren Hale Çelik, “ Bu böcekler üreme döneminde ilaçlama ve mücadele edilmeli. Ne yazık ki yetkili belediyeler bunu yapmak yerine sadece rögarlara ilaç döküp gidiyorlar. Çoğalmadan önlem alınması lazımdı ne yazık ki bu hizmette de geç kalındı. Erden Çöker ise, “ Ben gıda üzerine esnaflık yapıyorum. Müşteri dükkânıma girdiğinde hamamböceği çıkmasa da rezil olmayayım diyorum. Bunun mücadelesi üreme döneminde yapılmalı idi. Belediyeler mücadele ediyoruz diyor ama yetersiz kalıyor” dedi.Rögar ve giderlerden çeşitli büyüklükte yüzlerce hamamböceğinin çıktığını, paniklediğini söyleyen Ebru Akmeşe, “ Akşam saatlerinde yürüyüş yaparken birden hamamböceklerin sürü halinde çıktığını gördüm. Ne yazık ki sorumlu belediyeler yine önlem almakta gecikmişler. Evimin ve iş yerimin her yerinde hamamböcekleri var. Benim gibi bir çok kişi bu konuda mağdur” dedi.

2-001.jpgimg-20220517-wa0036.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.