MARMARİS’TE EYYAM-I BAHUR SICAKLARI BUNALTTI

MARMARİS’TE EYYAM-I BAHUR SICAKLARI BUNALTTI

Halk arasında çöl sıcakları, cehennem sıkacakları ve Afrika sıcakları olarak da bilinen eyyam-ı bahur sıcakları Marmaris’te, gündüz plajları doldurdu sokakları boşalttı

Yüksek nem ile birlikte en boğucu ve sıcak günlerin yaşandığı Marmaris’te, plajlar serinlemek isteyenlerle “ Yere iğne atsan düşmez” dedirten görüntüler oluştururken sokak ile caddeler terk edilmiş şehir halini aldı. Gündüz, gölgede 43 dereceyi bulurken akşam ise yüksek nem ile birlikte 30 dereceyi buldu. Atatürk Caddesi’nden İçmeler Mahallesi’ndeki Altın Sahil’e kadar uzanan 11 kilometrelik plajlar serinlemek isteyenler ile doldu. Plajlar yanı sıra otel havuz başları ve su parklarında yoğunluk yaşandı. Kimileri uzandıkları şezlonglarında yakıcı güneş altında bronzlaşmayı tercih ederken bazıları şemsiye altında dinlenmeyi tercih etti. Sıcakların keyfini ise her zaman ki gibi çocuklar çıkardı. Çocuklar, aileleri ile birlikte gün boyu denizden çıkmayarak oyunlar oynadı. Akşam ise otellerinden ve evlerinden çıkanlar Atatürk ve Kordon Caddesi yanı sıra Uzunyalı Mevkii’nde sahil yürüyüş yollarını doldurdu. Kalabalığın yoğun olduğu sahil yolunda vatandaşlar manzaranın keyfini çıkartırken öz çekim yaparak anı ölümsüzleştirdi. Kafeteryalarda soğuk içeceklerini yudumlayan turistler denizden gelen esintiyle serinlemeye çalıştı.

RESTORANLARDA ÇEŞİTLİ SERİNLENME YÖNTEMLERİ

Sahilde ki kimi restoran ve kafeteryalar gelen müşterilerinin serinlemesi için ilginç hizmetler sundu. Kimi işletmeciler turistlerin ayaklarına leğen içinde buz koyarak serinlemesini sağladı. Bazı mekânlar ise soğuk hava üfleyen mekanizmalar ile turistlerin bunaltıcı sıcaklardan kurtulmaları için seferber oldu. Otel havuz başlarında şezlonglarına uzanan turistlerin üzerine soğuk us ve buz döküldü. Havuzun soğuması için buzlar döküldü.

MARMARİS HARİKA

Arkadaş tavsiyesiyle tatile gelen İngiliz eğitmen David Jonson, “ Marmaris’te bir haftalık tatilimi mutlu şekilde yaşadım. Her şey istediğim gibi idi ülkeme gittiğimde arkadaşlarıma tavsiye edeceğim” dedi. Çankırı’dan ailesiyle tatile gelen Demir Koçar, “ Pandemi nedeniyle iki yıldır hiçbir yere çıkamamıştık. Marmaris’e ilk defa geldik ve çok memnun kaldık. Gündüz plaj, otel havuz başı akşam ise ana caddelerinde dolaştık. Kültür ve safari turları çok iyi idi. Şimdiden önümüzdeki yıl tatili planımı yapacağım” dedi.

KIRSAL MAHALLELER TATİLCİ İLE DOLU

Marmaris’in dünyaca ünlü Orhaniye, Selimiye,Turgut ve Bozburun Mahallerinde kalabalık ilçe merkezini aratmadı. Çoğunluğu İstanbul olmak üzere bir çok şehirden gelen tatilciler, gündüz plajlara akın ederken kimileri tarihi ve kültürel mekânları gezmeyi tercih etti. Orhaniye’nin dünyaca ünlü kızkumunda, Turgut Şelalesi’nde ve Selimiye’nin eşsiz turkuaz sularında serinlemek isteyenler “yere iğne atsan düşmez” dedirten görüntüler sergiledi.

2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.