MARMARİS'TE ELEKTRİK ZAMLARI PANKARTLARLA PROTESTO EDİLDİ

MARMARİS'TE ELEKTRİK ZAMLARI PANKARTLARLA PROTESTO EDİLDİ

“Marmaris Artık Yeter Platformu”, AYDEM fatura işlemleri bürosu önünde zamları protesto etti. ellerde pankartlar, dillerde şarkılarla hükumet ve zamlar protesto edildi. Bazı katılımcılar eylemin siyasi şova dönmesine tepki gösterdi.

Marmaris’te, Eğitim-Sen, ve Veli-Der başta olmak üzere sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu “Marmaris Artık Yeter Platformu” CHP desteğiyle enerji faturalarını protesto etmek için Vakıfbank yanında bulunan AYDEM/ADM fatura ve abone merkezi önünde toplandı. Bugün saat 14.30’da yaklaşık 200 kişi ellerinde pankartlarla, şarkı ve sloganlarla elektrik zamlarını protesto etti. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde marşlı, şarkılı protesto edildi. Zaman zaman hükümete yönelik sloganların atıldığı eylemde polisler eylemcileri uyardı.

Marmaris Artık Yeter Platformu adına şu basın açıklaması yapıldı. Ülkemizde sön dönemlerde ekonomik kaosların herkesi derinden etkilendi. Bu durum siyasi kutuplaşma iklimiyle birleşince daha da dayanılmaz hale geliyor. Marmaris’teki emekten ve demokrasiden yana olan siyasi partiler, sendikalar, dernekler, sivil inisiyatifler olarak bir süredir bir araya geliyoruz. Amacımız bu şehirde birleştirici bir etki yaratarak üzerimizdeki antidemokratik baskılara ve ekonomik cendereye hep bir ağızdan “dur” diyebilmektir. Bu doğrultuda da bir platform oluşturduk. Platformumuzun adını “Marmaris Artık Yeter Platformu” olarak belirledik. “Artık Yeter” sloganı yıllardır bütün dünyada haksızlığa, yoksulluğa, yolsuzluğa karşı ortak bir haykırış olagelmiştir. Biz de böyle bir ses olmak için bir araya geldik. Daha güzel, daha yaşanabilir bir Türkiye için sözü olan herkesi platformumuza güç vermeye çağırıyoruz. Bu faturaların ödenebilecek tarafı olmadığını düşünüyor ve hepimizi ayrı ayrı etkileyen bu soruna karşı herkesi birlik olmaya çağırıyoruz. Küçülen sofrası için, insanca yaşamak için, sağlıklı bir yaşam, güvenli bir gelecek için artık yeter diyen herkesi protesto etmeyi davet ediyoruz” dedi.

Açıklama sonrası bir süre bekleyen vatandaşlar alkışlarla protesto etti. Eylem sırasında AYDEM Fatura ve abone merkezinin kapısının kilitli olduğu görüldü. Eyleme sivil toplum kuruluşları yapıyor diye gelen kimi vatandaşlar siyasileri ön sıralarda görünce ayrıldı yâda uzaktan seyretmeyi tercih etti. Ayrıca eyleme Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Burak Demirtaş, Başkan Vekili Hasan Yaylalı, CHP Belediye Meclis Üyesi Cengiz Kaya, Ali Aygün ve Ali Kırlı katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.