Marmaris’te duyarsız sürücülerin yanlış park sorunu çığ gibi büyüyor

Marmaris’te duyarsız sürücülerin yanlış park sorunu çığ gibi büyüyor

Özellikle yaz sezonunda yoğunlaşan kalabalıkla birlikte trafiğinde artması ve çoğunluğu yanlış park etmeler, yolu kapatarak yük indirip bindirenlerden dolayı kazalar ve trafikte tıkanmalar vatandaşları isyana sürüklüyor.

Her gün Motosiklet kazalarının yaşandığı Marmaris'te duyarlı vatandaşlar denetimlerin daha sıkı ve kontrollerin düzenli yapılmasını talep ediyorlar.

‘‘Duyarsız sürücüler yüzünden ölmek zorunda değiliz’’

Vatandaşlar bu duruma bir çare bulunmasını isterken yaya yolunda yürüyemedikleri için araçların seyir halinde olduğu yolda yürümek zorunda olduklarını dile getirirken kazayla karşı karşıya kaldığının belirten Ahmet Sevim ‘‘ Geçtiğimiz hafta çocuğumu okula bıraktıktan sonra sarıana tarafına yürürken kaldırımın bir kısmına iki araç park etmiş ne sağında ne de solunda hiç yürümeye pay kalmamış mecbur araç yolundan yürümek zorunda kaldım ve bu park eden araçlar yüzünden yolu göremeyen bir motor sürücüsü ile kafa kafaya geldim. Yolu göremediği için yavaş olan sürücü sayesinde kaza atmaktan kurtuldum ama bunun başıma bir daha gelmeyeceğinin bir garantisi yok. Son bir iki yılda bu tarz olaylar çoğalmaya başladı yaya yolundan yürüyemez hale geldik bu kadar saygısızlık olamaz. Caydırıcı cevaplar verilmesini istiyoruz belki o zaman bu kadar rahat hareket edemezler’’ sözleriyle bu durumdan şikâyetçi olduğunu ve biran önce çözüm beklediklerini dile getirdi.

‘‘ Kendi memleketimizde acaba bugün trafikte ne yaşayacağız diye evden çıkmak istemiyoruz’’

Motosiklet kullanıcısı Murat A. İse ‘‘sadece kaldırıma park edenler değil sinyal vermeden geçenler yolu bilmeden hızlanıp bizi sıkıştıran araç sürücüleri de çok fazla karşılaştığımız bir sorun. Bayram zamanı büyükşehirlerden gelen tatilciler o kadar bilinçsiz ki kendi memleketimizde rahat edemez hale geldik. Yol bilmiyorlar hiçbir şey bilmiyorlar dan diye yola dalıyorlar. Sinyal yok bir de çok biliyorlarmış gibi benim yolum diye bağırınıyorlar. Hayır, trafik kuralı dünyanın her yerinde aynı değişik bir trafik kuralı yok ama kendi bahçeleri gibi diğer sürücüleri umursamadan bilinçsizce araç kullanıyorlar. Hayır, bunlara güzel cezalar yazılsa bir kişi bile atlanmasa bu kadar rahat davranamazlar. Evet, buraya tatile geliyor olabilirler ancak bu Marmaris’in anahtarının onlara verdiğimiz buyurun istediğinizi yapın dediğimiz anlamına gelmiyor. Her yaz burada motorlar sıklıkla kaza yapıyor sonra Marmaris’te motosiklet sorunu var deniyor. Elbette hatalı motosiklet sürücüsü de oluyor olmuyor diye bir şey yok ama kazaların çoğunluğunu şehir dışından gelen yerli tatilciler tarafından yapılıyor. Ama akıllanan veya dikkat eden neredeyse göremiyorum. Biz kendi memleketimizde trafiğe çıkarken acaba bu gün ne gibi bir sorun ile karşılaşacağım diye düşünmek istemiyoruz. Saygılı olmalarını ve gerekli yerlerin gerekli cezaları uygulamalarını talep ediyorum’’ sözleriyle Marmaris’te olan trafik sorunundan park sorunundan çok fazla şikayetçi olduğunu dile getirdi.

adsiz-tasarim-6.png

adsiz-tasarim-1.png


Muhabir:Yaren Özdemir

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.