MARMARİS'TE DOLAŞAN CÜBBELİLER TEPKİ TOPLADI

MARMARİS'TE DOLAŞAN CÜBBELİLER TEPKİ TOPLADI

MARMARİS’te her Ramazan ayında ortaya çıkan sarıklı ve cübbeli kişiler, vatandaşlar tarafından hangi tarikat veya cemaatten oldukları merak konusu oldu. Birçok vatandaş tepki gösterdi.

Marmaris’in ana sokak ve caddelerinde üç veya beşerli gruplar halinde dolaşan cübbeli, sarıklı, sakallı kişiler merak konusu oldu. İlçe merkezindeki Çeşme Meydanı ve postane sokağında bulunan iki cami de uzun süre duran ve ibadete gelen vatandaşlarla sohbet eden kişiler daha sonra namaz kıldı. Camilere ziyaret sonrası kapalı çarşı, sevgi yolu ve Tepe Mahallesi’nde dolaşan kişiler herkesin dikkatini çekti. Kimi vatandaşlar fotoğraflarını çekerek “ Kim bunlar?” yorumuyla sosyal medya hesaplarından paylaştı.

“Tebliğciler” oldukları iddia edilen grup selam verdikleri bazı kişilere dini nasihatlerde bulundu. Cami de ve girdikleri ortamlarda haram ile helal hatırlatması yapan cübbeli kişiler sokak ve cadde cadde dolaştıktan sonra gözlerden kayboldu. Marmarislilerin bazıları, bu kişilerin Beldibi Mahallesi’nde çoğunlukta olduğu, oraları mesken tuttuğu ve Ramazan ayında ilçede vatandaşlara nasihat için dolaştıklarını ifade etti. Bazı vatandaşlar ise, polis kask denetimi yapacaklarına bunları araştırsın tepkisinde bulundu.

3.jpg4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.