MARMARİS'TE DENİZ ÇEKİLMESİYLE ADACIKLAR OLUŞTU

MARMARİS'TE DENİZ ÇEKİLMESİYLE ADACIKLAR OLUŞTU

Marmaris ilçesi ve kırsal mahallelerdeki kıyı kesimlerde her yıl olduğu gibi bu yıl da deniz, yer yer 5 metre ile 20 metre arasında çekildi. Marmarisliler alıştıkları çekilmeyi fark edip fotoğraf çekerek sosyal medya hesaplarından paylaşım yaptı.

Marmaris ilçesinin Atatürk Caddesi’nden İçmeler mahallesine kadar uzanan 11 kilometrelik sahili ile Selimiye, Bozburun, Orhaniye, Söğüt ve Adaağzı gibi kıyısı olan kırsal mahallerinde deniz 5 ile 20 metre arasında çekildi.

İlçe’nin beş kilometre kırsalında bulunan Adaağzı mevkii açıklarında ve merkezde ki halk plajında denizin kısmi çekilmesiyle küçük adacıklar oluştu. Adacıklar martı ve çeşitli kuşların adresi haline geldi. Marmaris merkezindeki Yat Limanı ve Kordon Caddesi’nde de iskelelerin temelleri açığa çıktı. Sahilde oltayla balık avlayan, plajda manzara seyredenler ve yürüyüş yapanlar, denizin çekilmesiyle oluşan görüntüleri, cep telefonlarıyla çekerek sosyal medyadan paylaştı. Oluşan adacıklar da olta balığı tutkunların hem hobilerini gerçekleştirdi hem de eşsiz manzaranın keyfini çıkardı.

Bir kurumdan emekli Mehmet Dönmez(53), “ 28 yıldır Marmaris’te yaşıyorum bu kadar çekilme görmedim. İlçe merkezinde adaçıklar oluşmuş bunları ilk defa şahit oldum, şaşkınım” dedi. Oluşan adacık üzerinde olta ile balık avlayan Ahmet Eser(69) ise , “ Böyle bir adacık oluşması ve çekilme ile ilk defa karşılaştım. Marmaris halk plajında böyle şeyler olmuyordu” dedi. Uzmanlar ise her yıl bu aylarda yaşanan çekilmelerin gel-git nedeniyle olduğunu deprem belirtisi olarak algılanmaması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.