Marmaris'te boşalan plajları olta balıkçıları doldurdu

Marmaris'te boşalan plajları olta balıkçıları doldurdu

Turistlerden boşalan plajlar amatör olta balıkçılığı yapanlar ile doldu. Sonbaharın son haftasında çoğunluğu emeklilerden oluşan vatandaşlar plajda portatif sandalyede oturup hem olta ile balık avladı hem de eşsiz deniz manzarasının tadını çıkardı.

Turizm sezonunun bitmesiyle plajlardan çekilen turistler yerine çoğunluğu emeklilerden oluşan olta balıkçığı tutkunları akın etti. Atatürk Caddesi’nden İçmeler Mahallesi’ne kadar uzanan mavi bayraklı 11 kilometrelik plajlar, olta balıkçılığını hobi olarak yapanlar ile doldu. Bazıları bisiklet kimileri de yürüyüş yaparak geldikleri plajlarda portatif sandalyelerine oturarak oltalarını salladı. Saatlerce otlarına balık takılmasını bekleyen Marmarisliler, eşsiz deniz manzarası eşliğinde içeceklerini yudumladı. Şanslı olanlar levrek, mırmır, çupra, kefal ve lapa balıkları tutarken tutamayanlar eşsiz Marmaris manzarası ile teselli buldu.

EŞSİZ DENİZ MANZARASI YETİYOR

32 yıldır Marmaris’te yaşayan Hakan Engin Çapar, “ Hobi olarak olta balıkçılığı yapıyorum. Sonbahar ve Kış aylarında yağmur sonrası hep gelirim. Hiçbir şey tutamazsam harika manzarasını seyreder rahatlarım” dedi. Hülya Uslu, “ Emekliyim 22 senedir Marmaris’te oturuyorum. Günde 1 veya 2 saat yalnız veya eşimle gelir olta balıkçılığı hobimle mutlu oluyorum. Balık tutmadığımda güzel manzarayı seyrediyorum” dedi.

Restoran İşletmecisi Ceyhun Gökcan “ İlçe merkezi sahilinde güzel balıklar çıkıyor. Bir saatte iki kefal tuttum. Turizm sezonu kapattım ve her gün 2 veya 3 saat sahilde hobim olan olta balıkçılığı ile zaman geçiriyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.