MARMARİS'TE BİNA SAHİBİNDEN KİRACIYA ÇIKIN İHTARI

MARMARİS'TE BİNA SAHİBİNDEN KİRACIYA ÇIKIN İHTARI

Marmaris ilçesinde 26 daireli 3 katlı binanın 110 kiracısı mağdur olduklarını beyan ederek polise şikayetçi oldular. İçlerinde bakıma muhtaç hastalarında kaldığı binada iki gündür elektrik ve su yok.

Marmaris’te 186.sokakta turizm belgesini iptal ederek daire olarak kiraya verilen 26 daireli Binanın sakinleri bir sabah icra memuru ve avukat olduklarını beyan eden kişiler tarafından kapılarının çalındığını evi bir hafta içinde boşaltmaları konusunda uyarıldıklarını iddia ettiler. Uyarı geldikten iki gün sonra ise elektrik ve sularının kesildiğini anlatan kiracıların hemen hepsinde en az bir yıllık kira kontratları mevcut. Edinilen bilgiye göre mülk sahibinden işletmeci olarak kiralayan şahıs, apart odalarını daire olarak kiraya verdikten sonra mülk sahibi ile anlaşma bitince kontrat yaptığı kiracıları hiçbir uyarı yapmadan gitmiş. Ellerinde mülk sahibinden değil ondan kiralayan şahıs ile yaptıkları kontrat ve anlaşmaları olan vatandaşlar mağduriyetlerini anlattılar.

‘Çadır değil ki 7 günde toplanalım başka yer bulalım’

63 yaşındaki emekli mağdur vatandaş Nejat Türkay ‘’ mülk sahibi ile burayı kiralayan işletmecinin sözleşme tarihi bitmiş. Tabii bizim bundan haberimiz yok, bir sabah saat 9 gibi kapımız çalındı icra memuru ve avukat geldi. Bize yedi gün içinde binayı terk etmemiz gerektiğini söylediler bizde şaşırdık tabi bu kadar kısa sürede nasıl bir ev boşaltılabilir çadır değil ki toplayın götürelim yeni bir yer bulalım. Polise müracaat ettik, avukatlara gittik, elektrik sularımız kesildi mağdur olduk. Hiçbir bildirim yapılmadan kapımız çalındı elimize bir kağıt tutuşturuldu ‘’ diyerek haklarını aramak istediklerini belirtti.

Binada yaşayan kiracılar elektrik ve su faturalarının işletmecide olduğunu onun beyanına göre ödeme yaptıklarını belirterek ‘bizim borcumuz yoktu ki kesilsin’ diye ortak sesle isyanlarını dile getirdiler.

Bina’da iki gündür elektrik ve suların kesik olmasından dolayı çok mağdur edildiklerini anlatan vatandaşlar çocuklu aileler var hastalar var kış vakti ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirttiler.

Koah hastası ve yatağa bağlı ilaçlarını kullanan ve elektrikle çalışan sürekli oksijenli hava alma ihtiyacı olan 85 yaşındaki Taner Öksüm ‘’ ilaçlarım var kulllandığım bizi çok mağdur ettiler. Tüm faturaları ödedik yine kestiler bunların yaptığı hainliktir insanlık dışı bir olaydır. Bak şu küçük pilli radyo ile vakit geçirmeye çalışıyorum oksijen almam lazım alamıyorum yardım edin bize ‘’ şeklinde konuştu.

Buzdolaplarında gıda maddelerinin bozulmaya başladığını belirten kiracılar yetkililerden destek istediler.

4 yıldır binada kiracı olarak oturduklarını belirten Yağmur Öksüm ‘’ bir sabah kapımıza geldiler yedi gün içinde çıkmazsak çilingir ile kapılarımızın açılıp eşyalarımızın dışarı atılacağını söylediler. Elimizdeki kontratların geçersiz olduğunu söylüyorlar bizler ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız’’ şeklinde konuşarak devlet büyüklerinden yardım istediler.

7 yıldır binanın kiracısı olan Soya Yıldız ‘’ bize bu kağıtları dağıttılar sonra birileri geldi şu an 1500 lira ödediğimiz dairelere 6 bin lira verirseniz devam edebilirsiniz dediler bizim o kadar yüksek kirayı ödeyecek gücümüz yok dedik sonra zamdan da vazgeçip hepiniz çıkın dediler ‘’ şeklinde konuşarak yaşadığı durumu anlattı.

Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş ekipleri de gelerek iki gündür elektrik susuz yaşayan bina sakinleri ile görüşerek elektrik dağıtım firması ile iletişime geçtiler. Vatandaşların mağduriyetlerini gidermek adına elektrik ve sularının açılması için Marmaris Kaymakamlığı da devreye girdiği öğrenildi.

dsc04345.jpg

dsc04320.jpg

dsc04344.jpg

dsc04337.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.