MARMARİS'TE BAŞIBOŞ KÖPEKLER TEHLİKE SAÇIYOR

MARMARİS'TE BAŞIBOŞ KÖPEKLER TEHLİKE SAÇIYOR

MARMARİS’in okullar bölgesi olarak kabul edilen Beldibi Mahallesi’nde serbest dolaşan kangal köpekleri çevrede ki vatandaşlara saldırdığı iddia edilirken yetkililerden önlem alınması istendi.

Beldibi Sıtkı Zaralı İlköğretim Okulu yolu güzergâhı ilerisinde polis atış poligonu civarında dolan 4 kangal köpek vatandaşlar ile öğrencilerin korkulu rüyası haline geldi. Sahibi tarafından bağlanmayan kangal köpekler, geçtiğimiz aylarda bir kişiyi ısırmış ve okul çevresinde korkuya neden olmuştu. Doğaseverlerin sık aralıklarla gittiği ormanlık alanın araç ve yürüyüş yolunda dolaşan kangallar, geçen sene bir kişiyi ısırmıştı. Isırılan Beldibi sakinlerinden bir vatandaş, konuyu CİMER başta olmak üzere birçok yetkili kuruma bildirmesine rağmen bir sonuç alamadığını öne sürdü.

VATANDAŞLAR ÇÖZÜM İSTİYOR

Sahibi tarafından serbest bırakılan kangalların kontrol altına alınmasını isteyen Beldibi mahalle sakinleri, “ Okullar bölgesinde bazen ailecek ormanlar arasında tepeye kadar yürüyoruz. Bu köpekler nedeniyle yürüyemez hale geldik. Bu köpekler bazen öğrencilerin olduğu alanlara kadar geliyorlar. Kangal köpeklerin sahipleri kim ise uyarılmasını ve bir çözüm bulunmasını rica ediyoruz” dedi.

whatsapp-image-2022-04-11-at-12-30-51.jpegwhatsapp-image-2022-04-11-at-12-30-55-2.jpegwhatsapp-image-2022-04-11-at-12-30-55.jpegwhatsapp-image-2022-04-11-at-12-30-56.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.