MARMARİS'TE BAKANLIK İŞLETTİĞİ HALK PLAJINDA İDDİALAR DOĞRU MU?

MARMARİS'TE BAKANLIK İŞLETTİĞİ HALK PLAJINDA İDDİALAR DOĞRU MU?

Marmaris ilçesinin İçmeler Mahallesinde, geçen sene Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan tarafından hizmete açılan “Beş yıldızlı halk plajı” ile ilgili vahim iddialar ortaya atıldı.

Kültür Turizm Bakanlığı tarafından, vatandaşların ücretsiz yararlanması için beş yıldız konforunda başlattığı, nitelikli halk plajı projelerinden birinin inşası 60 günde Marmaris'te tamamlandı. İçmeler Mahallesi'nde 'Altın' adlı plajda geçen sene Haziran ayında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Daire Başkanı Güvenç Görgülü, Muğla Valisi Orhan Tavlı, il ve ilçe protokolü ile vatandaşların katılımıyla açılış gerçekleştirildi. Halk plajının açılışı öncesi ağaç katliamı ve çevre düzeni bozuyor iddiasıyla birçok sivil toplum kuruluşu tepki göstermiş ve Marmaris kamuoyunu günlerce meşgul etmişti. Hizmete girdikten sonra halk tarafından çok beğenilen ve tatilci ile turistlerin ilgi gösterdiği halk plajında geçtiğimiz günlerde vahim iddialar dolaşmaya başladı.

KAYYUM MU ATANDI?

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ait TURAŞ’ın(sahili işleten şirket) sorumlusunun sahil şeridinden ki bazı noktaları kiraya verdiği ve kiracılardan aldığı paraları özel banka hesabına aktararak ortadan kaybolduğu öne sürüldü. Yaşandığı iddia edilen ve hiçbir kurumdan resmi açıklamanın yapılmadığı vahim iddialar sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından geçici kayyum atandığı iddia edildi. Sessizce gelişen olaylar silsilesi ardından turizm sezonunun başladığı bugünlerde kiracıların ciddi mağdur olduğu öğrenildi.

KAMUOYU VİCDANI İÇİN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bakanlığa ait TURAŞ şirketi ve yetkili kamu kurumlarından iddialarla ilgili açıklama beklenmekte. Marmaris kamuoyu vicdanının aydınlatılması için habere istinaden yapılacak açıklamayı sizlerle paylaşacağız.

1106marm06.jpg1106marm15.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.