MARMARİS'TE 24 SAATTE YAĞIŞ REKORU KIRILDI, YAŞANMAYAN FELAKETLER YAŞANDI.

MARMARİS'TE 24 SAATTE YAĞIŞ REKORU KIRILDI, YAŞANMAYAN FELAKETLER YAŞANDI.

Marmaris İlçesinde, 24 saatte 9 yılın yağmur rekoru kırıldı. Metrekareye yaklaşık 200 kilogram yağmur düşen ilçede yaşam kötü etkilendi.

Marmaris İlçesi ve kırsal 13 mahallesinde 2013 yılı Aralık ayı sonunda metrekareye 200 kilogram yağmur düşmüştü. Dün(Cumartesi) 24 saatte 9 yıl ardından ikinci yağış rekoru kırıldı. Dün, gündüz devam eden aralıklı olarak kuvvetini artıran sağanak yağmur akşam saat 23.15 sıralarında yerini nohut büyüklüğünde doluya bıraktı. 20 dakika boyunca kuvvetli yağan dolu nedeniyle cadde ve sokaklar beyaz örtü ile kaplandı. Tıkan rögarlar, taşan dereler nedeniyle sokaklar ile evlerin bahçeleri sular altına kaldı. Dolunun ardından gece boyunca devam eden yağmur, günün ağarmasına kadar aralıklarla kuvvetli sağanak olarak yağdı. Marmaris-İçmeler, İçmeler- Turunç ve Asparan Mevkii-Hisarönü Karayolu civarında düşen kaya parçaları ekipler tarafından temizlendi. Asparan Mevkii’nde taşan dere nedeniyle köprü betonları çöktü yol trafiğe kapatıldı. Yazın çıkan orman yangınlarında çıplak kalan dağ eteklerinden inen çamurlu su İçmeler Mahallesi’nde dört sokağı nehre çevirdi. Belediye ekiplerinin müdahalesiyle sular tahliye edilerek atıklarla tıkanan rögarlar açılıp temizlendi. İlk belirlemelere göre 11 evin balkon ve teraslarından dolu yağışı nedeniyle su basması yaşandı. 14 iş yerinin açık kalan dükkân tenteleri dolu nedeniyle kullanılamaz hale geldi. 17 araçta dolu yağışı nedeniyle camlarının kırılmasıyla maddi hasar meydana geldi. Gece boyunca seferber olan belediye ekipleri olumsuzluk yaşanan alanlarda temizlik çalışmalarını devam ettirdi. Belediye ekipleri yaşanan dolu ve yağmur nedeniyle ev, iş yeri, tarla ile bahçeler de oluşan hasarların tespiti için çalışma başlattı. Dağlardan inen çamurlu su denize dökülerek rengini kahverengiye çevirdi. İlçe merkezinde zaman zaman kuvvetli sağanağa dönen yağmur devam ediyor. Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, 24 saatte metrekareye yaklaşık 200 kilogram yağmurun düştüğünü, yağışların gün boyunca aralıklı kuvvetli sağanak şeklinde devam edeceğini bildirdi.

BÖYLE DURUMLAR NADİR YAŞANIRDI

Marmarisli Demir Erden, " Marmaris'te kış aylarında böyle olaylar çok nadir yaşanırdı. Orman yangınları sonrası yaşanan su taşkınları, iklimlerin değişmesi benzeri bir çok olaylar yaşamı etkiledi.Artık kirletilen, tahribat gören doğa cezamızı veriyor" dedi. İçmeler esnaflarında Halit Yiğit ise," Doğayı ve denizi kirletmeye, yok etmeye devam etsinler. Yakında denizimiz eski haliç gibi kokan, yeşilliğimizde bitmiş olacak.Herkes sosyal medyalarda çok duyarlı ama iş icraata gelince ortada yok. Her yer çöp, atık ve kirletilmiş durumda. Okumuşu da cahili de 5 metre önündeki kutuya çöpleri atma yerine yere atıyor. 30 yıldır Marmaris'e yaşıyorum böyle felaketler görmedim.Bunlar iyi günlerimiz" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.