Kapalı Çarşı'da 15 dakika sağanak yağmur yetti

Kapalı Çarşı'da 15 dakika sağanak yağmur yetti

MARMARİS'TE 15 dakika süren sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Turistlerin olmazsa olmazları arasında yer alan kapalı çarşıya basan yağmur suyu esnaf tarafından tahliye edilmeye çalışıldı. Turistler, suyu atmaya çalışan esnafların çekti.

Marmaris İlçesi’nde bugün öğleyin aralıklı devam eden yağmur saat 13.15 sıralarında sağanağa döndü. 15 dakika süren sağanak yağmur nedeniyle turistlerin alışveriş yapmadan dönmediği dünyaca ünlü kapalı çarşı da su birikintileri oluştu.Çarşı’nın kapalı tavanından ve çatlak borulardan akan yağmur suları yolu dereye çevirdi. Kapalı çarşı yolu su ile dereye dönünce esnaflar çareyi süpürgelerle temizlemek için seferber olmak zorunda kaldı. Kimi esnaflar dükkânlarının kapısından su girmemesi için kepenk kapattı.Belediye tarafından temizlenmiş rögar kapaklarını açan esnaflar suyun tahliye olmasını sağlarken sağanağın dinmesiyle rahat nefes aldılar.İlçe merkezin de yağmur son bulurken kırsal mahallerde devam etti. Marmaris-Turunç Karayolu’nda yola düşen küçük kaya parçaları trafiği aksatırken belediye ekipleri çalışmasıyla kısa sürede temizlendi. İlçe’nin 7 kırsal mahallesinde yağmurlardan dolayı su taşkını gibi olumsuz bir olay yaşanmadı. Yolun kaygan olması nedeniyle biri otomobil olmak üzere toplam 3 maddi hasarlı trafik kazası yaşandı.Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, “ Marmaris ve kırsal mahallerinde aralıklı yağmurlar akşam saatlerine kadar devam edecektir. Metrekareye 5 kilogram yağmur düştü. Sıcaklık 17, nem yüzde 56 olarak ölçüldü” dedi.

BAŞKAN OKTAY YERİNDE İNCELEDİ

Sağanak yağmur esnasında sokakta olan Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay temizlik çalışmalarını yerinde inceledi. Yaşanan sorunlar yapılan çalışmalar ile kısa sürede düzeltildi.Başkan Oktay esnaflar ile görüşerek sorunlarını dinledi.

RUS TURİSTLER SUYU TAHLİYE ETMEYE ÇALIŞAN ESNAFI ÇEKTİ

Bir haftalık tatillerinin son günü kapalı çarşıda alışverişe gelen Rus Vanin ve Mihaylo Toganovic çifti, “ Bizim ülkemizde de böyle yağmurlar oluyor alışığız. Fakat böyle bir manzara ile karşılaşmadık. Yağmur nedeniyle alışveriş yapacağımız dükkânlar kapanmış. Alışveriş yapmadan otele geri döneceğiz. Çok şaşırdık ve bu yaşanılanları öz çekim yapmak istedik” dedi. 60 yıldır Marmaris’te yaşadığını söyleyen Süleyman Başar, BMarmaris uzun yıllar hep böyle. Her yağmurda böyle su taşkınları yaşanıyor” dedi. Kapalı Çarşı esnaflarından Abdullah Mert, “10 yıldır her yağmurda çarşıya su basıyor. Bir tane yetkilinin gelip sorunu çözdüğünü görmedik. Sizlerinde gördüğü gibi kendi imkânlarımızla dükkânlarımıza su basmasın diyerek temizlik yapıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.