MARMARİSLİLER ELEKTRİK ZAMLARINA İSYAN ETTİ

MARMARİSLİLER ELEKTRİK ZAMLARINA İSYAN ETTİ

Elektrik fiyatlarına gelen zamlar Marmarislilerin belini büktü. İşletmeciler bu faturalar dayanılmaz kilit vuracağız derken vatandaşlar AK Parti’ye sert eleştirdi

Bindirme ve enerjiye yapılan fahiş zamlar insanları bıktırdı. Türkiye genelinde elektrik zamları her ortamda konuşulan ilk gündem maddesi olarak yerini alırken Marmarislilerde de gelen ilk faturalarla tepkiler yükseldi. Facebook, İnstigram ve Twitter gibi sosyal medya platformlarında gelen elektrik faturaları paylaşılarak AK Parti’ye isyan yorumları yapıldı. Evine 300 lira elektrik faturası gelen bir kişi bu ay 1054 lira gelince okumadığı beddua kalmadı. Marmaris2in 24 saat açık ünlü bir çorba ve pide salonuna Aralık ayında 9 bin lira elektrik faturası gelirken bu ay 24 bin liraya çıkması isyan ettirdi. Yat Limanı’nın en çok rağbet gören işletmeleri kısa süreliğine kapatma kararı aldı. Çocuklu, bebekli ve hastası bulunan Marmarisliler isyan bayrağını çekti. Artık sivil toplum kuruluşları ve Marmarisliler, sokağa çıkma yerine sosyal medya üzerinden sitemlerini dile getirmeye başladı. Sivil toplum kuruluşları, emir kulu olan güvenlik kuvvetleriyle karşı karşıya kalmak yerine çok daha kitleye ulaşılan sosyal medyada seslerini duyurduklarını ifade etti.

İŞLETMELER PERİŞAN

Marmaris’te kış ayında açık olan restoran ve kafeteryalar elektriğe yapılan fahiş zamdan etkilendi. Normal gelen faturaların 2-3 katı fiyatlarla karşı karşıya kalan işletmeler bir dizi tedbirler almaya başladı. Kimi işletmeler fiyatları artırmayı seçerken bazıları kısa süreli kapatmaları tercih etti. Yat Limanı’nda görüştüğümüz esnaflar, “ Akaryakıt zam, gıda zam her türlü temel ihtiyaçlara zam. Bu zamlara karşı menü fiyatı artırmadık. Ama elektriğe yapılan fahiş zam sonrası mecbur yükseltmek zorunda kaldık. Çalışmalarımızın tüm karşılığı faturalara ve kiraya gidiyor. Kredilerle ayakta kalmaya çalışıyoruz. Buda yetmiyormuş gibi maliyecisi, sigortacısı olmak üzere kamu görevlileri yok zamanda denetime geliyor. Ekmeklerimizde gözü olanlarla sandıkta görüşeceğiz” dedi.

AHLARSANDIKTA ÇIKACAKTIR

Evde hasta bakan, çocuklu ve bebekli aileler gelen elektrik faturalarına sosyal medya üzerinden isyan etti. Tüm ihtiyaçlarını elektrik ile sağlayan Marmarisliler en çok Ak Parti hükümetine sitem etti. 2+1 dairede bu aylarda 340 lira elektrik faturası gelen bir aile gelen zamlarla 1054 lira ödedi. Faturalara ve zamlara isyan eden Kadir A., “ Ben Ak Parti’ye oy veren bir kişiydim. Bu yaşanılanlar kabul edilemez. 4-5 yerden maaş alanlar kalkmış kısıntıya gidin diyor. İnanın bu çok zoruma gitti. Benim gibi çok aile elektrik faturalarından dolayı sıkıntıda. Bu ahlar mutlaka sandıkta çıkacaktır. AK Parti, Marmaris’i altın kaplama yapsın yine belediyeyi alamayacaktır” dedi. Hatice S. ise, “ Geçmişe bakın sağ parti liderleri en güçlü oldukları dönemde tencere kaynamadığında gitmiştir. Herkes ağamsın, paşamsın diyerek sandıkta indirmiştir. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle zam furyası yaşanmamıştır. Hani eskiden derlerdi ya. Bu millet üç gün sonra unutur. İnanın yediği ayazı unutmayacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.