MARMARİSLİLER 64 YAŞINDAKİ DOĞA GÖNÜLLÜSÜNÜ ÖRNEK ALIN

MARMARİSLİLER 64 YAŞINDAKİ DOĞA GÖNÜLLÜSÜNÜ ÖRNEK ALIN

MARMARİS’te yaşayan ÖZCAN KÖYLÜBAY(64), bisikleti ve teknesiyle dolaşarak kırsal mahallerinde ki karayolu kenarı, deniz kıyısı ile orman içleri temizliğini bıkmadan usanmadan yapıyor.

Marmaris İlçesi’nde uzun süredir yaşayan 64 yaşındaki Özcan Köylübay, herkese örnek olacak davranış sergiliyor. Doğa ve deniz aşığı Köylübal, teknesi ve bisikleti ile gittiği kırsal mahallerde karayollarına kenarlarına, kıyılar ve orman içlerine atılan çöpleri bıkmadan usanmadan temizliyor. 40 yıldır “Ülkemi ve doğayı sevip sahip çıkıyorum” sloganı ile adım attığı her yerde çöpleri temizleyen Köylübay, her şeyi belediye ve kurumlardan beklememek gerektiğini vurgulayarak geleceğimizin teminatı çocuklarımıza miras bırakmak için sahip çıkıp korumanın önemini ifade etti. Marmaris-Datça Karayolu, Hisarönü, Selimiye, Orhaniye, Turgut kırsal mahallerinde her gün sabah bisikleti ile çıkıp hem spor yapıp hem de gördüklerini toplayan Köylübay, teknesiyle çok sevdiği denize açılarak eşsiz cennet koylarda kıyı temizliği yapıyor.

HERŞEYİ KURUMLARDA BEKLEMEYİN

Evimizi nasıl temiz tutuyorsak doğayı ve denizi temiz tutmanın vatandaşlık görevi olduğunu söyleyen Özcan Köylübay, “ Herkesin bir hobisi vardır benim de zevkim çöpleri temizlemek oldu. 40 yıldır Muğla ve ilçelerini dolaşarak gördüğüm çöpleri topluyorum. Bisikletime binip kırsal mahallerimizde ki karayolu kenarlarında, deniz kıyısı ve orman içlerinde atılan çöpleri temizlemek huzur veriyor. Evimi koruyup temizlemek mutlu ediyor. Çevre temizliğini tek belediyeler ve kamu kurumlarından beklememek lazım. Atalarımızın dediği gibi bir elin nesi var iki elin sesi var. Hep birlikte olursak evimizi korur ve temiz tutarız. Hangi ortama girersem gireyim vatandaşlarımıza çevreyi korumayı ve çöp atmamamız gerektiğini anlatıyorum. Bu vatandaşlık görevimi canı gönülden, bıkmadan usanmadan yapıyorum.

EN ÇOK CAM ŞİŞELER KORKUTUYOR

Yaptığım temizliklerde beni en çok korkutan cam şişeler oluyor. Atılan cam şişeler güneş ısısıyla otları tutuşturup yangın çıkarması çok yüksek. Torba içine konularak atılmış çöp ve cam şişeler çok tehlikeli. Geçen yıl meydana gelen büyük orman yangınında ciğerlerimizin üçte biri gitti. Bu yangınlardan artık bir ders çıkarmak zorundayız. Marmaris’in o eski haline bakıp gitti memleket demek yerine hepimiz sahip çıkmalıyız. Her bir birey ve kurumlar doğayı korumaya yönelik çok fazla efor sarf etmelidir. Atalarımızdan kalan ve kan akıtılarak kazanılmış topraklarımızı korumak herkesin asli görevidir. Atalarımızdan kalan doğamızı gelecek nesillere bırakmak görevimizdir. Herkesin doğaya ve denize sahip çıkmasını rica ediyorum” şeklinde konuştu.

img-20220513-wa0038.jpgwhatsapp-image-2022-05-14-at-13-54-08-1.jpegimg-20220513-wa0035.jpgwhatsapp-image-2022-05-14-at-13-54-08.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.