MARMARİSLİ ÖĞRENCİLER YABAN HAYATINI FOTOKAPAN İLE İZLİYOR

MARMARİSLİ ÖĞRENCİLER YABAN HAYATINI FOTOKAPAN İLE İZLİYOR

Marmaris Evren Paşa Ortaokulu öğrencileri doğada kurdukları foto kapanlarla yaban hayatını inceliyor yangın sırasında ve sonrasında karakulakların popülasyonunun izini sürüyor.

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü, çevre dostu doğayla barışık, tüketim bilinci yüksek, ekolojik dengeye katkı sağlayan nesiller yetiştirilmesi amacıyla hayata geçirdikleri projelerle, öğrencilerde çevre bilinci ve farkındalık oluşturmak için birçok sosyal etkinlik ve eğitim faaliyeti gerçekleştiriliyor. Bu projelerden en ilgi göreni Mavi Yeşil Okullar Projesi oldu. Projede öğrenciler doğayı yeniden yeşertmek için tohum bombaları yaparak yanan alanlara bırakıyor, yanan orman alanlarında canlı popülasyonlarını foto kapanlarla inceliyor. Ayrıca projede kıyı ve deniz dibi temizliği gerçekleştiriliyor.

Marmaris Evren Paşa Ortaokulu 6/B sınıfı öğrencileri de Mavi Yeşil Okullar Projesi çerçevesinde son yıllarda Marmaris’te gerçekleşen orman yangınlarının yaban hayatına etkisini incelemek amacıyla “Karakulak İzinde” etkinliği gerçekleştiriyor.

Öğrenciler, öğretmenleri Seda Demirtürk rehberliğinde, Marmaris Milli Parkı’nda yaşayan canlıların yangınlardan ne kadar etkinlendiğini, bölgeyi terk edip etmediklerini gözlemlemek amacıyla Milli Parklarda çalışan orman mühendisleri rehberliğinde Günnücek Milli Parkı’nda fotokapan kurdu. Kurdukları Fotokapan ile üç hafta boyunca bölgede kayıt yapan öğrenciler daha sonra kayıtları izleyerek bölgede süren yaban hayatından bazılarını gözlemleme şansı yakaladı.

evrenpasa-4.jpg

evrenpasa-5.jpg

evrenpasa-3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.