MARMARİSLİ DOĞA TUTKUNUNDAN BİR İLK DAHA

MARMARİSLİ DOĞA TUTKUNUNDAN BİR İLK DAHA

Orman ve çevre sevgisini yeni nesillere aktarmak, korumak için seferber olan İş insanı ALİ DEMİRTAŞ örnek bir girişime imza attı. İlkokul öğrencilerine tohum hediye ederek fidan dikmenin önemini anlattı.

MARMARİSLİLERİN doğa ve çevre için yaptığı örnek girişimleriyle yakından tanıdığı iş insanı Ali Demirtaş, bir ilke daha imza attı. “ Marmaris Ağaçlandırma ve Doğa Koruma Derneği” adı altında sosyal medya platformlarında yanan alanların ağaçlandırılması ve geliştirilmesi için seferber olan Demirtaş, İnayet Çoşkun Kodak Kamil Acarer İlköğretim Okulu’nda öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Çocuklara ve öğretmenlere meşe palamutu başta olmak üzere çeşitli tohumlar dağıtan Ali Demirtaş, ağaçlandırmanın ve doğanın korunmasının önemini anlattı. Okul yönetimi ve minik yüreklerle çevre, doğa ile ormanlar hakkında uzun sohbet eden yürekli insan bilinçlendirmenin gururuyla hatıra fotoğrafı çektirerek ayrıldı.

Minik yüreklerin “Orman amca” olarak nitelendirdiği Ali Demirtaş, “ İçmeler ve Marmaris halkı ile birlikte yanan alanların tekrar yeşil görünümüne kavuşması için gönüllüler ordusuyla fidan-tohum dikimleri gerçekleştiriyoruz. Bizlere destek olan kamu kurum, sivil toplum kuruluşları ve gönüllüler ile milyonlarca tohum toprakla buluştu. Tabii tek fidan ve tohum dikmekle olmuyor. Temelden itibaren çocuklarımıza doğa, orman ve yeşil sevgisini aşılamalıyız. Aldığımız izinlerle okullarda çocuklarımıza ve öğretmenlerimize tohumlar dağıtıyoruz. İlk durağımız İçmeler İnayet Çoşkun Kodak Kamil Acarer İlköğretim Okulu oldu. Burada çocuklarımıza meşe palamutu dağıttık. Öğretmen ve öğrencilerimizle doğa üzerine sohbetlerimiz oldu. Marmaris’in doğasının korunması için hepimiz seferber ve duyarlı olmak mecburiyetindeyiz” dedi.1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.