MARMARİS’İN YETKİLİLERİ MAHALLE SAKİNLERİNİN SESİNİ DUYUN

MARMARİS’İN YETKİLİLERİ MAHALLE SAKİNLERİNİN SESİNİ DUYUN

MARMARİS’te kural tanımaz sürücüler nedeniyle her gün tartışma ve kazaların meydana geldiği Yeni yol Caddesi’nde mahalle sakinleri tedirgin. Kız çocuğuna çarpan kamyonet ise bardağı taşıran son kaza oldu, mahalleli hız kesici talep etti.

Atatürk İlköğretim Okulu’ndan Merkez Komutanlığı’na kadar uzanan Yeni yol Caddesi’nde, gün geçmesin ki kuralları hiçe sayan sürücüler nedeniyle tartışma ve kaza eksik olmuyor. Bugün, süratli geldiği öne sürülen 48 J 1483 plakalı kamyonet sürücüsü Go Petrol önünde abisi ile bisiklet ile karşıya geçmeye çalışan 8 yaşındaki kız çocuğuna çarptı. Çarpmanın etkisiyle beton zemine sırt üstü düşen kız çocuğu bayıldı. Kazayı gören esnaflar 112 ihbar hattını aradı. Kazaya gelen sağlık ekipleri bayılan kız çocuğuna ilk müdahaleyi yaptıktan sonra ambulansla bir hastanenin Acil Servisi’ne getirdi. Apartman sakinleri yaşanan kaza sonrası sürücüye tepki gösterdi. Trafik polisleri kaza yerinde inceleme yaparak güvenlik kameralarını temin etti. Alkolsüz olduğu öne sürülen kamyonet sürücüsü işlemler için Şehit Nedip Cengiz Eker Polis Merkezi’ne getirildi. Hayati tehlikesi bulunmayan kız çocuğunun tedavisinin devam ettiği, tomografi ve emar çekimi yapılacağı öğrenildi.

MAHALLELİ BELEDİYEDEN TÜMSEK POLİSTEN DENETİM İSTİYOR

Yeni yol Caddesi ve bağlı ara sokaklarda ki apartmanlarda yaşayan vatandaşlar son yaşanılan kaza sonrası yetkililere taleplerini iletti. Hız kesici tümseklerin yapılması ve denetimlerin artırılmasını isteyen mahalleliler, “ Burada tüpçü, kargo, sucu ve marketçi çok sayıda var. Günün her saati ve özellikle sabah mesai başlangıcı ve mesai çıkışı yoğun oluyor. Kural tanımayan araç sürücüleri nedeniyle bazen tekme-yumruklu kavgalar, tartışmalar yaşanıyor. Hemen hemen her gün ya maddi hasarlı yâda yaralamalı kaza meydana geliyor. Araçların hız yapmamaları için acil olarak hız kesici tümsek yapılması ve polislerin sık aralıklarla denetlemesi gerekiyor. Bugün meydana gelen kaza da kamyonet sürücüsü hızlı olmasaydı kız çocuğu belki çarpılmayacaktı.

BİRİNİN ÖLMESİ Mİ LAZIM

Burada geçmiş yıllarda kuralsız sürücülerin hız yapmasıyla 2 kişi ölmüştü. Burada bir düzenleme yapılması için birinin ölmesi mi gerekiyor? Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ve polislerden acil bir önlem istiyoruz. Çocuklarımızı bakkala dahi gönderemez olduk. Karşıdan karşıya geçmeye çalışırken bile korkuya kapılıyoruz. Bu sesimizi duymanızı rica ediyoruz” dedi.

whatsapp-image-2022-05-26-at-18-42-56-1.jpegwhatsapp-image-2022-05-26-at-18-42-56.jpegwhatsapp-image-2022-05-26-at-18-44-15.jpegwhatsapp-image-2022-05-26-at-18-42-57-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum