MARMARİS'İN VANDALLARI SINIR TANIMIYOR

MARMARİS'İN VANDALLARI SINIR TANIMIYOR

MARMARİS Belediyesi ekipleri, ilçeyi temiz tutmak için seferberliğine “VANDALLAR” engel olmak için elinden geleni yapıyor. İlçeyi kasıtlı olarak kirletenlerin yaptıkları “Pes” dedirtti.

Marmaris ve kırsal mahallelerin temiz kalması için 7 gün 24 saat canla başla çalışan temizlik ekipleri gördükleri karşısında “Pes” dedi. Farklı saatlerde çöp konteynırlarındaki atıklar alınırken bir takım kişi ve kişilerin yaptıkları şok etti. Çöp tenekelerini taşla dolduran, zarar veren, ambalaj atıklarına kırılması, çöplerini konteynır yerine çevrelerine atılması gibi bir çok VANDALLIKLAR üzdü. Hafta da bir ilçe merkezindeki derelerin temizlenmesine rağmen atılan çöpler isyan ettirdi. Üç günde bir ilçenin Armutalan ve Radar Tepe Mevkii’ndeki seyir teraslarını temizleyen temizlik işleri ekipleri VANDALLARA yetişemediler. Seyir teraslarında yapılan temizlik sonrası çevreyi atılabilecek bir izmarit nedeniyle yangın çıkması için sulayan ekipler gördükleri manzaralara isyan etti. 10 metre yanlarında konteynır ve ambalaj atık kutusu olmasına rağmen çevreye çöp atanlar doğayı kirletmeye devam etti.

DUYARLI İNSANLAR SİTEMLERİNİ İLETTİ

Beş yıldır Marmaris’te ikamet eden Ahmet Durgan, “ Gün doğumu ile birlikte yürüyüş yapıyorum. Çevrelerinde konteynırlar olmasına rağmen çöpler hep yere atılmış. Sokağımda çöp konteynırları düzenli temizleniyor ve kısa bir süre sonra içine atmak yerine çevresine atıklar konuluyor. Eğitim şart. Fakat belli bir yaştan sonra kimi eğiteceksiniz” dedi. Zehra solak ise, “ Kemeraltı Mahallesi’nde derelerin temizlenmesi için müracaatta bulundum. Ekipler gelip temizliğini yaptı. Aradan bir gün geçmeden dere içinde pet, cam ve teneke içecek kutuları atıldığını gördüm. Uyardığınız anda şaşırtıcı tepki ile karşılaşıyorsunuz. Her yere temizlik ve zabıta ekibi dikseniz bile yine kirletirler. Günümüzde insanlarımız saygısız, seviyesiz ve Vandal olmuş. Belli bir yaşa kadar çevre, doğa sevgisi almayan bir insanı eğitmek çok zordur” şeklinde konuştu.

298331329-3258396744404615-1457384226041332276-n.jpg298832496-3260498687527754-3010643189337946296-n.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.